PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Més de 200 persones voten al Consolat de Portugal

El més votat pels residents ha estat l’actual president, de Sousa

Per El Periòdic

| Jordi Fiter

Un total de 248 portuguesos residents a Andorra van votar ahir a les eleccions presidencials de Portugal. El Consolat portuguès va ser la seu dels comicis al Principat, on segons va explicar a EL PERIÒDIC el cònsol honorari, José Manuel da Silva, s’hi va acostar gent per exercici el seu dret de vot al llarg de tota la jornada.

D’aquesta manera, un cop escrutats els resultats, el clar vencedor al país va ser l’actual president i representant del Partido Social Demócrata, Marcelo Rebelo de Sousa, amb un total de 160 vots. El segon candidat més votat va ser André Ventura, representant de Chega!, amb 32 vots. La candidata del Partido Socialista, Ana Gomes, es va fer amb 20 vots; i seguidament, Vitorino Silva, líder de Reaccionar, Incluir, Reciclar, va assolir 16 vots. Marisa Matias, representant de Bloco de Esquerda, va rebre un total de 13 vots; i finalment, el candidat de Iniciativa Liberal, Tiago Mayan Gonçalves, va ser votat per tres persones. També es van comptabilitzar dos vots en blanc i dos nuls.

Per tot plegat, da Silva va recalcar que «no hem tingut tanta gent com hauriem volgut, però comparat amb altres anys, l’increment és considerable», i també que «esperem que la tendència als següents comicis sigui a l’alça». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT