PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Canillo reparteix 800 racions d’escudella de Sant Antoni en un format sobre rodes

La corporació adapta la seva tradicional celebració a les mesures del coronavirus

Per El Periòdic

Una treballadora prepara una ració de l’escudella.
Una treballadora prepara una ració de l’escudella. | Comú de Canillo

El Comú de Canillo va repartir ahir diumenge al migdia un total de 800 racions d’escudella en la tradicional celebració de la Vianda de Sant Antoni. Aquest any, l’esdeveniment es va desenvolupar mitjançant un format sobre rodes per tal, d’una banda, d’impedir aglomeracions, i de l’altra, de complir amb les mesures de prevenció i seguretat decretades pel Govern per evitar la propagació de la Covid-19. 

Els ciutadans de la parròquia es van acostar fins a la plaça Carlemany amb el seu vehicle per recollir, com cada any, la seva ració d’escudella. Una recepta que s’elabora amb els següents ingredients: verdura, fideus, gallina, cigrons, peus, mongeta blanca, mandonguilles, bringuera i botifarra negra i blanca, entre d’altres. 

El Departament de Dinamització Turística i Cultural de la corporació va ser l’ànima i l’organitzador d’aquesta nova edició. Així, des de ben d’hora a la matinada, l’equip es va posar al capdavant de les olles de gran format per elaborar de forma artesanal la tradicional recepta. I, a partir de les 13.00 hores, es va posar en marxa el repartiment de l’escudella en un recipient que va proporcionar directament el comú, tal com van descriure en un comunicat. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT