PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El grup de l’Andorra és el que més valor de mercat té de la Segona B

El conjunt tricolor és el cinquè equip més car dels 21 que conformen el grup III de la categoria de bronze

Per Vicente Pallarés

Hector Hevel, el jugador tricolor amb més valor de mercat, condueix la pilota contra el Llagostera.
Hector Hevel, el jugador tricolor amb més valor de mercat, condueix la pilota contra el Llagostera. | @FCANDORRA

El grup III de la Segona B espanyola, on competeix l’FC Andorra, concretament en el subgrup A, és el que més valor de mercat té dels cinc que conformen la categoria de bronze del país veí del sud, segons dades del portal Transfermarkt. La suma del valor econòmic de tots els jugadors dels 21 equips del grup III, conformat pels equips catalans, valencians i alguns dels balears, és de 107,23 milions d’euros, sent l’únic grup que supera els 100 milions. El  valor del grup V és de 78,9 milions i el del grup I, de 73,33. Els grups II i IV no superen els 70 milions, amb 64,55 i 61,45 respectivament.


L’FC Andorra és el cinquè equip més car del seu grup i el segon del subgrup A per darrere del Barça B, que destrossa les estadístiques. El valor de la plantilla del filial blaugrana és de 35,2 milions, mentre que la del segon, el Villarreal B, és de 6,25. El conjunt tricolor té un valor de 4,6 milions, encara superat pel València Mestalla (5,85) i l’Hércules d’Alacant (4,88). A l’equip del Principat el segueixen la UD Ibiza-Eivissa, amb 4,55 milions i l’Atlético Levante, filial del Llevant UE, amb 4,5. A partir del vuitè lloc, ja tornen a entrar en escena els rivals del subgrup dels homes d’Eder Sarabia. El valor de la plantilla del Nàstic de Tarragona és de 4,2 milions, el de l’Espanyol B, de 3,5, i el del Cornellà, que completa el top 10, de 3,3. 


Els dos equips amb menys valor de mercat del grup III són, possiblement, els més humils, que lluitaran per tal de mantenir la categoria. Un d’ells és l’AE Prat, club que ja va elogiar l’extècnic tricolor Nacho Castro abans d’enfrontar-se pel seu bon treball malgrat la manca de recursos. El valor de la seva plantilla és de 2,25 milions d’euros, només superant l’Atzeneta (2,2), un petit poble de poc més de 1.000 habitants de la Comunitat Valenciana que competeix contra equips de poblacions molt més grans i els filials dels millors clubs d’Espanya.


Pel que fa a la plantilla de l’Andorra, el nou fitxatge Hector Hevel és el jugador més valorat per Transfermarkt amb 700.000 euros. Seguidament, un total de 10 futbolistes superen els 200.000 euros de valor. Amb 300.000, es troben Martí Riverola, Nico Ratti, Loureiro i Rubén Enri. Rubén Bover, Rai Marchán i Adrià Vilanova arriben als 250.000 euros i amb 50.000 euros menys, es troben David Martín, Borja Herrera i Martí Vilà. El conjunt andorrà demostra, d’aquesta manera, que ha format un projecte amb l’objectiu de l’ascens.


Els tres jugadors amb més valor de la categoria són del filial del Barça. Óscar Mingueza, Ilaix Moriba i Álex Collado estan valorats en cinc milions. De fet, entre els 16 jugadors del grup III amb més valor, 13 juguen a les files del segon equip blaugrana. Al top 20, es troba Hevel en el 14è lloc. Sense comptar jugadors blaugranes i tricolors, els futbolistes més valorats del subgrup A del grup III són el porter del Cornellà Ramón Juan, el migcampista del Lleida Esportiu Albert Torras, el defensa de la UE Olot Carles Mas i el lateral esquerrà de l’Espanyol B Ricard Pujol. Tots ells estan valorats en 300.000 euros. 


Aquestes xifres estan molt per sobre que les d’altres grups. Per exemple, en el grup I, el jugador del Deportivo Diego Rolán és el més valorat amb dos milions, però el segueixen Moha Sanhaji, del Numancia, amb 400.000 euros, i Yeferson Quintana, del Racing de Ferrol, amb 350.000. En el grup II, el jugador més valorat és Urko González, de la Reial Societat B, amb 500.000 euros, i en el grup IV, el lateral del Reial Betis B Fran Delgado amb 400.000. En canvi, el grup V, format pels equips de la Comunitat de Madrid i Extremadura i alguns dels equips balears és una mica més competitiu pel que fa al valor de mercat dels futbolistes, encara que també es troba lluny del grup III. Hugo Duro, del Reial Madrid Castilla i exjugador de Primera Divisió amb el Getafe, té un valor de 2,5 milions i Ricard Sánchez, del filial de l’Atlètic de Madrid, val 1,5. 


Per descomptat, el valor de mercat no guanya partits, però aquestes dades són esperançadores, ja que l’Andorra i els seus rivals del grup no haurien de tenir excessives complicacions en la propera fase.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT