Lluís Marín, a les finals de la Copa del Món de Valmalenco

Carla Mijares finalitza segona i millora punts FIS en eslàlom a Kronplatz

Lluís Marín a Valmalenco.
Lluís Marín a Valmalenco. | FAE

Lluís Marín es va classificar ahir per a les finals de la Copa del Món de Chiesa in Valmalenco, Itàlia, en fer el 20è millor temps. El rider andorrà, que sortia amb un dorsal molt alt, el 63, a causa de la seva absència durant tants mesos per lesió, va aconseguir fer una bona baixada en la primera ronda. El seu temps va estar de 49.33, el qual en aquesta primera baixada se situava a 2.21 del millor temps en el 17è lloc. Per només 0.13 no va entrar en els 16 millors temps que donaven la classificació directa. Amb tot, el crono era bastant bo, així que per controlar les molèsties a l’esquena, Marín va decidir no prendre la sortida en la segona mànega i es va classificar igualment.

Al mateix escenari, Maeva Estévez competia a la Copa del Món de boardercross femenina, on va finalitzar 36a. En un circuit molt pla, amb molta neu i una nevada durant la competició, l’organització va optar per fer ús dels snow seeds, fórmula que implica que dorsals alts amb pitjors punts, com era el cas d’Estevez, amb el dorsal 36, han de sortir de les primeres amb una neu encara caiguda i poc xafada, que frenava molt. L’andorrana no va poder acabar entre les 16 primeres.
D’altra banda, l’estació de Kronplatz, Itàlia, va acollir ahir la primera prova dels Nacionals Júnior de Lituània, en eslàlom. Carla Mijares va aconseguir pujar al podi en la segona posició. A més, va millorar punts a l’especialitat, 40,21 en lloc dels anteriors 43,06. En la disciplina d’eslàlom masculina de la mateixa competició, Bartumeu Gabriel va ser l’11è i Xavi Cornella, el 16è.

Tanmateix, Roger Puig continua lluitant a la Copa del Món de Veysonnaz (Suïssa), amb un calendari que no dona treva. Ahir, a l’eslàlom, va acabar fora de competició en la primera mànega quan va enforquillar en una triple a meitat de la pista.