PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Neix l’Ultra Comapedrosa de 50km i 3.800m de desnivell

Es tracta d'un traçat espectacular per l'entorn d'Arinsal i els cims

Per El Periòdic

Edició anterior de l’Skyrace Comaperosa.
Edició anterior de l’Skyrace Comaperosa. | Billy Fotògraf

L’Skyrace Comapedrosa, nascuda l’any 2004 i avui reconeguda com una de les proves més consolidades del calendari de curses per muntanya a Andorra i al conjunt del Pirineu Oriental, creix i es reforça aquest 2021 amb una nova distància ultra.


La denominada Ultra Comapedrosa proposarà 50 quilòmetres i 3.800 metres de desnivell positiu, amb un traçat espectacular per l’entorn d’Arinsal i els cims, carenes i boscos del Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa. Es tracta d’una prova exigent que farà gaudir d’allò més els amants d’aquest tipus de proves i que, òbviament, els durà a coronar el sostre del Principat.


 L’Ultra Comapedrosa tindrà una primera part que resseguirà el traçat de l’Skyrace, sortint d’Arinsal, pujant al Pic de les Fonts (2.749 m), baixant fins al Refugi del Pla de l’Estany, ascendint al Pic de Comapedrosa (2.942 m) i arribant al Refugi de Comapedrosa, previ pas per l’Estany Negre. A partir d’aquí, començarà el nou traçat, pujant a la Portella de Sanfons i al Pic del Port Vell (2.655 m), seguint cap al Cap de l’Ovella (2.541 m) i baixant al Coll de la Botella pel Port de Cabús i les Bordes de Setúria. Des d’aquí, hi seguirà la tornada cap al Pic del Port Vell i el Refugi de Comapedrosa, amb la baixada final fins a la meta d’Arinsal. L’organització va anunciar ahir que el període d’inscripcions s’obrirà durant els propers dies a través de la pàgina web oficial de l’Skyrace.
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT