PUBLICITAT

L’obligació de mantenir el 25% de la plantilla podria desaparèixer

L’UHA no planteja l’inici d’una recuperació econòmica fins, com a mínim, el març

Per Irene Mas Fàbrega

Imatge d’arxiu de l’Avinguda Carlemany un dia de desembre.
Imatge d’arxiu de l’Avinguda Carlemany un dia de desembre. | El Periòdic

El Govern podria abolir la mesura que obliga els hotelers a mantenir el 25% de la plantilla de treballadors en actiu tot i la incidència de la Covid-19 sobre el sector. Així ho va explicar el director de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Jordi Pujol, a EL PERIÒDIC: «La situació és molt complicada. Ja portem 22 dies de gener i alguns hotels encara estan oberts, però altres han hagut de tancar. El que està clar és que mantenir el 25% de la gent treballant comporta que la majoria d’establiments turístics estiguin pagant coses innecessàries». Així, va apuntar que tant el dilluns passat com ahir, el sector hoteler es va reunir amb el Govern i que la proposta de suprimir aquesta mesura que van traslladar els primers, podria prosperar durant els pròxims dies: «Segons sembla, això es pot arribar a canviar. Segurament la setmana que ve tindrem més notícies. Aquesta és una de les peticions que vam fer i ara veurem fins on ens la donen. Al final, haver de mantenir el 25% de la plantilla tenint en compte la situació, és del tot injust. Igualment, les negociacions van per bon camí».

Pel que es refereix a les previsions de reactivació de l’economia i, per tant, del sector, Pujol va considerar que en aquests moments, a causa de la constant incertesa i de l’estat canviant de la situació «no podem fer cap mena de previsió de cara als pròxims mesos». Tot i això, amb un punt optimista va considerar que «si les notícies milloressin una mica i les dates sobre les quals es treballa acaben quadrant, potser durant el març es podria recuperar la mobilitat amb els països veïns». També va apuntar que «sabem que quan s’obrin les fronteres tindrem reserves», però va considerar que «ens trobarem en la mateixa tònica que a l’estiu. Aniran arribant reserves, però seran d’última hora».

En la mateixa línia, Pujol va fer referència a l’afectació de les restriccions que han imposat els països veïns a causa de l’expansió en augment de la Covid-19 als territoris en qüestió. Així, va considerar que el que afecta en major consideració al turisme del país és el tancament de la frontera amb Catalunya: «La frontera catalana tancada és la que ens afecta més. Pel que es refereix a França, que els turistes no puguin esquiar no ens beneficia gens, però de moment poden seguir venint». En referència, també, als visitants procedents del país veí del nord, el director de l’UHA va apuntar que a la situació ja establerta des de fa mesos s’hi suma el fet que el govern francès obligarà a presentar els resultats d’una prova diagnòstica del tipus PCR per retornar al país. Igualment, Pujol va expressar que «la situació, en general, és la mateixa que teníem fins ara. No tenim turistes procedents de Catalunya o d’Espanya i els que vénen de França són pocs».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT