PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Eduardo Inda diu que la revenda de vacunes és «a canvi de vots»

Els ‘youtubers’ residents al Principat reben crítiques de diversos mitjans espanyols

Per Helder Alves

Imatge del periodista Eduardo Inda.
Imatge del periodista Eduardo Inda. | El periódico de cataluña

El periodista Eduardo Inda jutjava ahir la revenda de 30.000 vacunes d’Espanya a Andorra. Se sumava així a les declaracions que va fer Ana Rosa Quintana al seu programa en les quals criticava la «solidaritat» en l’acte de vendre vaccins al «país més ric d’Europa» –així es referia a Andorra– i que persones com el Rubius, el famós youtuber que va decidir emigrar al Principat, tingui dret a posar-se les «nostres vacunes». En aquest sentit, l’exjugador del Reial Madrid de bàsquet Juanma López Iturriaga també comentava sobre el Rubius: «Tens diners per a set generacions, què fas marxant per estalviar-te uns duros?».

Andorra ha estat al centre del focus mediàtic espanyol durant les últimes jornades i l’últim en donar la seva opinió va ser Inda en l’editorial del mitjà digital OkDiario, que ell mateix dirigeix, on va deixar clara la seva postura respecte a la revenda de vacunes al Principat. Inda va aprofitar per criticar al ministre de Sanitat espanyol, Salvador Illa, per utilitzar les vacunes com un intercanvi de vots amb els residents al Principat a les pròximes eleccions catalanes. En aquest sentit, el periodista afirmava que «el Ministeri de Sanitat li ha revenut a Andorra 30.000 dosis de vacunes. Tenint en compte que hi viuen 77.0000 persones, la partida suposa pràcticament vacunar a gairebé la meitat de la població, si excloem als nens. En teoria, les vacunes formen part d’una iniciativa impulsada per la UE per a ajudar als països que no han pogut adquirir vacunes pel seu compte. Ara bé, el parany o la utilització perversa de les vacunes amb finalitats partidistes està en el fet que a Andorra viuen 13.937 persones amb dret a vot en les eleccions catalanes». A més, va qualificar el Principat com «un paradís fiscal».

Tot i que va explicar que, el principal motiu de la seva crítica, era per l’ús polític de la venda. «No és que no siguem solidaris amb les petites nacions que no tenen fàcil accés a les vacunes, és que no volem ser solidaris amb les aspiracions polítiques de Salvador Illa, que és una cosa ben diferent. El que ha fet té tota la intenció partidista: pescar vots entre les gairebé 14.000 persones residents a Andorra amb dret a vot en les eleccions catalanes, a les quals el ministre de Sanitat i candidat del PSC els ha ofert un regal en forma de vacuna que constitueix una aposta electoral de primera magnitud». Per finalitzar, Inda va asseverar la seva crítica a Illa afirmant que sobreposava els seus objectius polítics personals per damunt de les seves funcions com a ministre de Sanitat. «A hores d’ara, les nobles intencions d’Illa cal posar-les en quarantena, perquè s’ha comprovat que els seus objectius polítics a Catalunya prevalen més que els seus objectius com a ministre de Sanitat». Tot fa pensar que durant les pròximes jornades el nom d’Andorra seguirà apareixent als mitjans. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT