PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ordino ajornarà o recuperarà els diners si no es fa la trail d’Ironman

El deute del Govern amb la corporació per les transferències és d’uns 800.000 euros

Per Lídia López

El conseller de X’Ordino, Enric Dolsa, instants abans d’arrencar la sessió de consell de comú.
El conseller de X’Ordino, Enric Dolsa, instants abans d’arrencar la sessió de consell de comú. | El Periòdic

El Comú d’Ordino recuperarà els 80.000 euros invertits o reprogramarà la cita esportiva de la Trail 100 Andorra-Pyrénées organitzada per Ironman si aquest any no es pot celebrar. Així ho va confirmar el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, preguntat pels representants de l’oposició durant la sessió ordinària d’ahir, que es va celebrar telemàticament.

La consellera de Movem Ordino, Sandra Tudó, va ser l’encarregada de fer la pregunta a la majoria, que també va compartir el conseller de X’Ordino, Enric Dolsa, en relació amb el quart punt de l’ordre del dia per l’aprovació d’una ordinació de despesa plurianual destinada a sufragar la inversió de la prova. Concretament, l’oposició volia saber què passaria amb aquests diners en cas que la competició no se celebrés enguany, tenint en compte la situació de pandèmia mundial. Així, el cònsol major va detallar que des del comú «hem signat un acord amb Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI) perquè la trail es faci anualment del 2021 al 2024» però que «el Govern té el conveni amb Ironman, i és el que regula les possibles disfuncions en cas que no es pugui fer». Aquest conveni inclouria dues possibilitats: el retorn dels 80.000 euros que s’han d’invertir o, bé, reprogramar la competició i estirar un any el contracte.

En aquest sentit, Tudó va exposar que la resposta «li semblava correcta», i Dolsa va recalcar, per la pregunta dels mitjans, que la seva opinió era «que hi estava en contra» si bé, «per no ser reincident», durant la sessió va optar per no tornar a exposar els motius que el feien pensar així i que ja va manifestar fa dos consells. Aquests arguments inclouen que el cost de la prova passa a ser de 80.000 euros en lloc dels 50.000 de l’Ultra Trail, i que la parròquia no se’n sortirà tan beneficiada com abans, fent que la productivitat «se n’hagi anat en orris».

Deute de 800.000 euros

D’altra banda, a petició de Tudó, es va afegir un darrer punt per fer l’actualització de l’estat dels comptes pel que fa al deute de set milions que el Govern manté amb els comuns per les transferències del 2017, després que a la darrera reunió de cònsols es tornés a reclamar.

Així, Mortés va exposar que la quantitat que es deu a la corporació és de «poc menys de 800.000 euros», i va informar que els comuns tenen pensat demanar un informe a un advocat per saber quines accions emprendre. Tudó va agrair la resposta, si bé, va puntualitzar que «no se m’ha acabat de resoldre el dubte».

PUBLICITAT
PUBLICITAT