PUBLICITAT

Ana Rosa critica la ‘solidaritat’ de la revenda de vacunes a Andorra

La presentadora també carrega contra el ‘youtuber’ el Rubius per emigrar al país

Per Helder Alves

Imatge de ‘el Rubius’, la presentadora Ana Rosa i del president d’Espanya, Pedro Sánchez.
Imatge de ‘el Rubius’, la presentadora Ana Rosa i del president d’Espanya, Pedro Sánchez.

La presentadora de Telecinco Ana Rosa Quintana va criticar en el seu programa al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, pel fet de la revenda de 30.000 vacunes a Andorra, «el país més ric d’Europa». Així és com la presentadora ho va definir. En aquesta dinàmica va aprofitar també per sumar-se a les crítiques, que cada cop són més nombroses, sobretot a Twitter, en vers a l’emigració de famosos youtubers cap al Principat. Aquestes crítiques han ressorgit per la notícia que Rubén Doblas Gundersen, més conegut com el Rubius, va anunciar la setmana passada la seva intenció de mudar-se cap al Principat. En aquest sentit, Ana Rosa criticava que «ens queden vacunes per tres dies, però revenem 30.000 dosis a Andorra per solidaritat; solidaritat amb el país més ric d’Europa, solidaritat amb els exiliats com el Rubius, que en lloc d’escollir el suposat paradís fiscal de Madrid per a tributar, per no pagar impostos, se’n va al país veí on es podrà posar una de les nostres vacunes des del seu exili al Pirineu».
Les declaracions d’Ana Rosa no han estat ben rebudes per una part de la societat andorrana. Un dels que l’ha contestat ha estat el gerent de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), Iago Andreu, que a les xarxes socials va criticar el poc rigor periodístic de la presentadora i la seva falta d’ètica pel fet que el seu marit estigues involucrat en un suposat cas d’extorsió.
La presentadora no va ser l’única que va retreure als youtubers per aquesta pràctica. També al canal Telecinco, però aquest cop al programa Ya es mediodía es van sumar i van qualificar la situació com «una vergonya». Fins i tot el col·laborador del programa Javier Ruiz  va anar més enllà i es va dirigir directament als seguidors del famós creador de contingut de la següent forma: «Us estan robant, dona igual que et robi Cristiano Ronaldo, Messi, o que sigui un dels teus. Quan no es paguen impostos, et roben». També van recollir posicionaments d’altres importants influencers i youtubers com Ibai Llanos i Alexelcapo, que defensen la tributació a Espanya.
El debat sobre si és correcte que figures espanyoles importants es mudin a Andorra no és nou, però el Rubius, el youtuber més important del panorama espanyol, almenys en el nombre de seguidors de la plataforma, l’ha reactivat, potser més que mai. Quan ho va anunciar en una de les seves retransmissions en directe, també va defensar la seva decisió: «Porto els 10 anys que ha durat la meva carrera com a youtuber pagant a Espanya», i feia referència al fet que gran part dels seus amics es troben al Principat: «Fa molts anys que hagués marxat, perquè literalment tots els meus amics són allà». I és que la llista de creadors de contingut que viuen a Andorra és llarga: Willyrex, Vegetta777, The Grefg, Lolito,Staxx, Alexby i molts altres. 
El Rubius també comentava que, no se sentia igual d’acompanyat: «La meva mare ha marxat a Noruega amb la meva germana, tots els meus amics ja no són a Madrid i, per últim, el meu millor amic, Alexby, se’n va a Andorra». Amb l’última declaració que va fer sobre la seva decisió, va lamentar les possibles crítiques que segurament rebria per la seva marxa. «Sé que hi haurà gent que em critiqui, però no em preocupa, parlen sense coneixement», va sentenciar. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT