El MoraBanc estrena el caseller de victòries al top 16 de l’EuroCup

El conjunt tricolor va anar a remolc tot el partit, però va aconseguir imposar-se lluitant de valent a l’últim quart

Per Vicente Pallarés

Needham, pressionat per Dime i Hannah en una jugada del partit.
Needham, pressionat per Dime i Hannah en una jugada del partit. | EuroCup/Mornar Bar

El Mornar Bar va ser superior al MoraBanc durant el primer quart. Les dues defenses es van mostrar molt sòlides, però els locals van començar a anotar de tres en tres. Pullen, Needham, Vranjes i Gabriel van estar encertats amb el triple i van marcar la diferència. No obstant això, Hannah i Senglin també van anotar triples pel costat tricolor. Amb tot plegat, el primer període va acabar amb un resultat de 18-12 pels locals, encara que la diferència podria haver-se reduït si Senglin hagués anotat l’últim tir de tres sobre la botzina. En canvi, al segon quart, el MoraBanc va mostrar una cara diferent i va ser més agressiu en atac. Un exemple clar va ser una safata d’Oriol Paulí que ell mateix es va fabricar després d’una transició en solitari. El Mornar no va baixar tant l’encert en triples, però sí els tirs i, així doncs, la seva superioritat es va veure afectada. Parakhouski va mantenir els d’Ibon Navarro en el partit amb vuit punts gràcies a tres cistelles de dos, la primera d’elles amb finta inclosa, i dos tirs lliures. Els tricolors van guanyar el parcial 19-22 i van arribar al descans amb un desavantatge de només tres punts (37-34), que podria haver estat de només un punt si l’àrbitre no hagués assenyalat una falta dubtosa de Tunde quan faltaven 1,6 segons.

El tercer quart va ser decisiu per fer-se amb el triomf, ja que el MoraBanc va marxar amb avantatge en l’electrònic abans dels últims 10 minuts (57-59). Oriol Paulí i Tomasz Gielo van comandar l’equip amb cistelles importants en aquest tram de l’enfrontament, sobretot, en moments en els quals els tricolors es posaven quatre o cinc punts per sota i havien de continuar creient en ells mateixos per tal de remuntar la situació. Malgrat començar l’últim quart per davant, els homes d’Ibon Navarro van haver de suar el triomf fins a l’últim segon. Els locals li van donar la volta al marcador només començar el quart, però Tyson Pérez i Jelínek donaven dos cops sobre la taula per mantenir-se per davant, encara que el Mornar tornaria a capgirar el matx. Un triple de Hannah (71-72) va ser la cistella decisiva. El MoraBanc va gestionar a la perfecció el cronòmetre i va treure una falta sobre Tyson Pérez que va anotar els tirs lliures (71-74) i l’intent final de triple local no va entrar.

Ibon Navarro: «Significa molt pel club i pel país»

Ibon Navarro va passar per la sala de premsa del Topolica Sports Hall abans d’abandonar el pabelló. Allà, va declarar que «era el tipus de partit que esperàvem. El Mornar és un equip molt fort amb molta energia i precissió que el mes passat va destrossar tots els seus rivals». A més, el tècnic va manifestar que «la fe en la victòria» va ser el que va portar l’equip a estar amb opcions de llluitar durant els últims dos minuts. També va dir que «cada partit en aquesta competició significa molt pel club i pel país» i va explicar els periodistes europeus que «representem un petit país».