PUBLICITAT

El Govern aprova la llista indicativa per a la candidatura de la Unesco

S’hi inclouen béns com l’església de Sant Joan de Caselles o la Casa de la Vall

Per El Periòdic

L’església de Sant Romà de les Bons.
L’església de Sant Romà de les Bons. | ANA

La llista indicativa amb els elements que formaran part de la candidatura a la Unesco Els testimonis materials de la construcció de l’estat dels Pirineus: el coprincipat d’Andorra ja està definida. Així ho va aprovar ahir el Consell de Ministres. Amb l’esmentat, s’assoleix un pas més per arribar a formalitzar la demanda de l’òrgan internacional.
La llista indicativa, que França i Espanya ja han aprovat, inclou l’església de Sant Joan de Caselles; l’església de Sant Romà de les Bons; la de Sant Martí de la Cortinada; la de Sant Climent de Pal; la Casa de la Vall; l’església de Santa Coloma; la de Sant Serni de Nagol; la de Sant Miquel d’Engolasters; la zona arqueològica del Roc d’Enclar i la de la Roureda de la Margineda; el Castell de Foix i el conjunt catedralici de la Seu d’Urgell.
La setmana vinent, la delegació permanent d’Andorra a la Unesco formularà oficialment la nova llista a la seu de l’òrgan internacional. Es tracta d’un inventari de béns culturals que cada estat part proposa. S’hi inclou el que consideren patrimoni cultural o natural d’excepcional valor universal que és susceptible d’estar inscrit a la llista del patrimoni cultural. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT