PUBLICITAT

L'any finalitza fregant els màxims històrics del preu dels carburants

  • L'Associació d'Importadors i Distribuïdors assegura que el sector es veu perjudicat
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El treballador d'una benzinera posa gasoil a un vehicle Foto: TONY LARA

L'any 2010 es preveu que finalitzi amb el preu dels carburants més elevat de l'any i fregant els màxims històrics de l'estiu del 2008. Actualment, el litre de gasoil ha superat la barrera de l'euro i se situa al voltant dels 1,01 euros, mentre que la gasolina sense plom de 98 octans es ven a una mitjana de 1,173 euros. El motiu no és tant l'encariment del petroli com l'enfortiment del dòlar respecte l'euro i l'augment de la demanda mundial a causa de les baixes temperatures a Europa i els Estats Units.

Els preus dels carburants tornen a estar a l'alça i s'han incrementat considerablement coincidint amb les vacances de Nadal. La gasolina sense plom de 98 octans es ven entre 1,15 i 1,18 euros, la de 95 octants entre 1,10 i 1,134 i el gasoil de locomoció oscil·la entre els 0,99 i els 1,019 euros. Es tracta d'unes tarifes que s'aproximen als màxims històrics registrats el juliol del 2008, quan la gasolina sense plom de 98 octans es venia a 1,235 euros i el gasoil a 1,156. En canvi, el 2010 va començar amb les tarifes més baixes de l'any, amb el gasoil a 0,86 euros i la gasolina sense plom de 95 octans a 0,988 euros.

el diferencial es manté/ Des de l'Associació d'Importadors i Distribuïdors de Carburants d'Andorra, Ramon Visent ha explicat a l'ANA que l'augment dels preus perjudica el sector perquè, com més cars són els carburants, menys consum, i també perquè les estacions de servei treballen amb un marge fix i no percentual, per la qual cosa prefereixen vendre el més barat possible.

El president de l'associació ha destacat que aquests increments no els afavoreixen, i que l'evolució que puguin tenir els preus és molt incerta perquè varien cada dia. Tot i això, Visent ha assegurat que el sector continua sent competitiu perquè els diferencials de preu amb els països veïns es mantenen.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT