PUBLICITAT

Catalunya prorroga les restriccions dues setmanes més

Es manté el tancament perimetral, el toc de queda i les limitacions als comerços

Per El Periòdic

Control de mobilitat dels Mossos d'Esquadra a la Gran Via de Barcelona.
Control de mobilitat dels Mossos d'Esquadra a la Gran Via de Barcelona. | El Periodico de Catalunya/Ferran Nadeu

El Procicat ha anunciat, aquest matí, que prorroga dues setmanes més les restriccions per fer front a la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya. Així, les mesures actuals, que expiraven aquest diumenge que ve, 24 de gener, seguiran en vigor fins al diumenge 7 de febrer, segons apunta El Periódico de Catalunya.

La decisió allarga 15 dies més el confinament municipal durant tota la setmana, el toc de queda a les 22.00 hores; les limitacions pel comerç, que estableixen que els establiments de més de 400 metres quadrats seguiran tancats i que durant el cap de setmana només podran obrir els comerços essencials, i les limitacions horàries per bars i restaurants.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ja havia apuntat en una entrevista a Catalunya Ràdio, que era partidari de prorrogar les mesures actuals a causa de la situació de pandèmia que comporta que les Unitats de Cures Intensives (UCI) es trobin, de nou, en una situació molt tensada: en aquests moments hi ha 612 ingressats a les UCI, xifra que supera el pic de la segona onada.

PUBLICITAT
PUBLICITAT