PUBLICITAT

Mount Zion: «Hem demostrat que el 'reggae' també funciona»

  • Els organitzadors del cartell demanen que els comuns programin ritmes caribenys
A.L.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El singjay Jah Mason, gran figura del reggae caribeny, encapçala el cartell del tercer Mount Zion Festival Foto: EL PERIÒDIC

Un somni fet realitat. Així és com descrivia ahir Marc Esteve, ànima del Mount Zion, el cartell de la tercera edició del festival, que tindrà lloc el 12 de febrer a la vela del Parc Central amb els singjays Jah Mason i Lutan Fyah –vinguts directament de Jamaica, on causen furor– com a ganxos mediàtics. L'organització, Stand Up Sound System, s'ha marcat la fita de superar el miler d'espectadors. Pesca d'altura per a una iniciativa gairebé marciana en el panorama artístic nacional, amb els únics precedents de les dues edicions anteriors, que van omplir la desapareguda sala Apolo –poca broma, prop de 400 localitats– i les rumba reggae parties setmanals que les últimes temporades acollia la mateixa ala de la capital. Aval suficient per afirmar legítimament que existeix al país un públic disposat a consumir reggae... sempre, és clar, que se li ofereixi. Aquest buit sorprenent en un país on la programació musical dels comuns ha tocat tots, absolutament els pals –des del flamenc fins al jazz, passant per la rumba, el fado, la clàssica i, naturalment, la cançó– és el que ve a omplir el Mount Zion. No només això: Esteve reclama de les institucions una major presència dels ritmes caribenys als escenaris: «Els comuns estan molt focalitzats en determinats gèneres, i per la raó que sigui no aposten pel reggae. I si una cosa hem demostrat nosaltres és que el reggae funciona, que la gent respon.»

No deixa de ser meritòria l'aventura en què s'han embarcat Esteve i Emili Llorente, l'altra meitat de l'Stand Up Sound System, en un país on la figura del promotor privat és una au raríssima i on, d'altra, s'ha instal·lat la convicció que una de les funcions de les institucions públiques és substituir a la iniciativa privada i convertir-se elles mateixes en promotores. Una anomalia més del nostre panorama artístic que només en els últims temps, i gràcies a aventurers –o visionaris, ja es veurà– com ara el Vallnord Sound, l'And Other i el mateix Mount Zion s'ha començat a qüestionar. Pel que fa a Mount Zion, i a banda de Jah Mason i Lutan Fyah, el cartell el completaran els aragonesos Jahs'ta, pioners del reggae hispà i dues sessions a càrrec dels lleidatans Akrata Sound i dels nostres Stand Up Sound. Per arribar al miler d'espectadors l'organització confia captar públic català i francès amb una intensa campanya promocional a Internet, ràdio i publicitat exterior. Les entrades, al preu únic de 20 euros. I com a aperitiu, festa de presentació el 7 de gener al club Nemo del Tarter, amb Pyren High, Barbasss Sound i –de nou– Stand Up.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT