Els restaurants massanencs venen 600 plats d’escudella
La iniciativa del comú va aplegar divuit establiments de la parròquia
Amb la majoria d’escudellades anul·lades per la pandèmia global el Comú de la Massana va optar per convertir la tradicional reunió popular en una iniciativa per dinamitzar els locals de restauració locals. Tot i que alguns restaurants encara no van poder fer el recompte final, l’acció de promoció dels comerços de la Massana per celebrar sant Antoni va aconseguir vendre al voltant dels 600 plats d’escudella. Els restauradors es van mostrar molt contents amb la iniciativa, ja que «hem pogut participar en una campanya de promoció amb el plat més tradicional de la nostra parròquia», assegura Christian Capella, del restaurant don Piacere. «La idea era donar la volta a la celebració del nostre patró: era evident que no podíem fer l’escudellada popular i reunir-nos tots a la plaça; per això vam decidir que la gent ho pogués celebrar als restaurants, seguint les mesures sanitàries, per mantenir viva la tradició de menjar l’escudella i també per donar suport als nostres restauradors, en aquest moment de crisi», explicava el conseller de Turisme, Comerç i Dinamització, Josep Maria Garrallà.
Divuit restaurants es van sumar a la iniciativa i van aportar el seu toc personal en l’elaboració de l’escudella. Els participants van estar: Borda Eulari, Moli dels Fanals, Don Piacere , Casa Eyre, Gustus, bar Ivan, Borda Raubert, la Bordeta del Poble, bar restaurant Bonet, Borda Xixerella, la Torrada, Prat Gran, Sento’20, Pla de la Cot, Coll de la Botella, l’Expresso, California Grill i Borda de l’Avi. Tots els restaurants, a més, van oferir la possibilitat d’emportar-se l’escudella a casa, fet que va estar ben rebut pels ciutadans. Segons sembla, la iniciativa comunal va ser tot un èxit tant per a la parròquia com pels restauradors, que veuen més ingressos en un moment econòmic molt vulnerable i a més a més pels ciutadans massanencs que van poder viure la tradició de Sant Antoni en la Massana.