PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS acusa l’Executiu de «manca de rigor» i d’haver mentit

Espot demana a López que ofereixi els seus contactes internacionals

Per El Periòdic

El conseller general socialdemòcrata, Pere López, durant la darrera sessió del Consell General.
El conseller general socialdemòcrata, Pere López, durant la darrera sessió del Consell General. | PS

El Partit Socialdemòcrata (PS) considera que tant el cap de Govern, Xavier Espot, com el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, i en definitiva, el Govern al seu conjunt, ha «mancat a la veritat» envers l’arribada de les vacunes al Principat. Mitjançant un comunicat de premsa, els socialdemòcrates van assegurar que és «inadmissible aquesta manca de rigor» i «exigim responsabilitats al ministre de Salut».

En aquest sentit, el PS va apuntar que «hem anat constatant davant els nostres interlocutors internacionals que el Govern no té relacions internacionals de pes en l’escenari europeu, i el que és més preocupant: amb els nostres dos països veïns».

Per tot plegat, van considerar que «el Govern s’ha acostumat a excusar-se en errors o problemes aliens» i titllen l’Executiu de «desgovern». «El Govern ha de deixar de culpar a tercers, administracions internacionals o empreses estrangeres de la seva incompetència i ineficiència», va reclamar la formació, que també va exposar que «en la majoria d’ocasions, quan les coses no van bé, culpabilitzen a tercers, i quan les coses es fan bé, es posen medalles».

No obstant això, al text, els socialdemòcrates també van puntualitzar que «entenem la dificultat i la complexitat del moment», i per aquest motiu, «sempre ens hem posat a disposició del Govern, encara que sense èxit per culpa de la supèrbia d’aquest». Però, sigui com vulgui, van reclamar que «el que no podem, de cap de les maneres, és seguir acceptant la manca de veritat d’aquest Govern».

Per cloure el comunicat, el PS va recordar que «aquest descrèdit de la política» suposa «un cost molt elevat per empreses, autònoms i treballadors del país». Per aquest motiu, van exigir a Espot que «posi ordre i rigorositat dins el Govern conservador que presideix».

Oferiment a Pere López

Per la seva banda, el cap de Govern va animar al president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, que com a president de la Comissió d’Exteriors, «cedeixi aquests contactes internacionals», apuntant que «si consideren que el Govern no té contactes és perquè entenc que ells sí que els tenen». 

D’aquesta manera, a partir de la pregunta emesa per un dels mitjans de comunicació durant la roda de premsa d’actualització epidemiològica, Espot va recordar que «Andorra és un país petit que no pertany a cap club de països poderosos amb capacitat per aconseguir coses», però que, malgrat això, «hem esmerçat esforços per teixir un nombre de contactes internacionals importantíssim».

I sobre les acusacions d’haver mentit, el cap de Govern va destacar que «si una cosa ha caracteritzat el Govern és la capacitat de comunicar i de ser transparents», puntualitzant que «no gaires països es prestarien a aquesta transparència». Per això, va considerar que «em sembla que hi ha una distància molt important en dir que s’ha mentit», reclamant que «la veritat és el que hem explicat nosaltres, i una altra cosa són les desqualificacions gratuïtes».

En definitiva, Espot va reflexionar que «la gravetat de la pandèmia ens deixa poc temps i poques ganes d’entrar a picabaralles polítiques». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT