PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una resident de Sant Vicenç d’Enclar, víctima 92 pel virus

Augmenta la pressió a l'hospital, on hi ha 37 ingressats

Per Lídia López

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ahir.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ahir. | SFGA / JAVILADOT

El traspàs d’una usuària de la clínica geriàtrica Sant Vicenç d’Enclar eleva la xifra de defuncions per coronavirus al Principat a les 92 persones. Així ho van informar el cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet durant la compareixença d’ahir, on van aprofitar per enviar l’escalf a la seva família per la pèrdua.

De fet, malgrat que la taxa de reproducció se situés a 1,02, l’Executiu va fer un crit a la ciutadania per extremar encara més les mesures de protecció davant d’un augment progressiu dels ingressos a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. I és que, ahir, els pacients ingressats al centre eren un total de 37: 26 a planta i 11 a l’UCI, dels quals vuit sota ventilació mecànica. I malgrat que ara mateix no hi ha risc de col·lapse, el Govern vol evitar posar-li més pressió. Així mateix, pel que fa als usuaris de la planta Covid del Cedre, Benazet va compartir que hi havia 17 ingressats: cinc de Salita, 10 de Sant Vicenç d’Enclar, un de l’Albó i un d’Urgències. 

Sobre la resta de les dades de l’actualització, el ministre va informar que la xifra d’actius havia incrementat en 17 persones fins als 855, i que  s’havien detectat 62 nous positius des de diumenge, situant el total d’infectats a Andorra en els 9.145. Finalment, s’havien registrat 8.198 altes. 

Per últim, el ministre va recalcar que volen seguir implementant la seva estratègia de «cribrar molt». Així, va tornar a demanar a la població escolar que s’hi adhereixi, i va anunciar que a partir d’aquesta setmana, s’uneixen al programa els treballadors de la construcció i del sector serveis, com ho són hotelers, comerços, restauració o les pistes d’esquí. A més, la ciutadania té fins el dia 29 per recollir el tercer autotest d’antígens a la seva parròquia. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT