PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Entre 2.500 i 3.000 atletes assistiran a la cursa Trail 100 Andorra-Pyrénées

El ministre Gallardo espera un retorn econòmic pel país de 6,2 milions d’euros en quatre dies

Per El Periòdic

Presentació de la prova.
Presentació de la prova. | ANA / A. S.

Ordino tornarà a acollir una cursa de muntanya, la Trail 100 Andorra-Pyrénées. La prova esportiva, que s’emmarca dins l’Andorra Multiesport Festival, es va presentar ahir a la Casa de la Muntanya d’Ordino juntament amb el comú de la parròquia, Actua i The Ironman Group. La cursa es farà entre el 24 i el 27 de juny amb quatre proves de diferents recorreguts amb distàncies i nivells de dificultat que aniran des dels 7,5 fins als 125 quilòmetres i que tindran com a epicentre, Ordino, ja que totes les curses tindran la sortida i l’arribada a la parròquia. 


Des de l’organització, es preveu que hi hagi una participació d’entre 2.500 i 3.000 atletes amb unes previsions de retorn econòmic pel país de 6,2 milions d’euros, va explicar el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo. En aquest sentit, a banda dels corredors, s’espera que hi assisteixin 7.500 acompanyants amb una despesa per dia i persona de 155 euros per quatre dies que dura l’esdeveniment. Pel que fa a les proves, la de 7,5 quilòmetres serà el diumenge 27 de juny, de la mateixa manera que la de 24,4 quilòmetres. La de 56,8 s’iniciarà el dissabte dia 26 i la de 125 quilòmetres el divendres 25 de juny. El recorregut més llarg farà una volta al país passant per tots els refugis guardats i per totes les parròquies. Amb la Trail 100 Andorra-Pyrénées «hem buscat obrir opcions d’aventura per tots els nivells», va explicar el director d’Operacions d’Ironman al sud d’Europa, Ferran Giménez, remarcant que la prova forma part del Multiesport Festival que tindrà tres altres proves al país durant l’estiu. «Es busca convertir Andorra en la seu dels esports de resistència pels propers quatre anys», va declarar Giménez.


Quant a la participació, Giménez va assegurar que hi haurà 500 participants per cursa segurs i «el límit es marcarà més endavant quan tinguem clares les restriccions sanitàries del moment». Durant la presentació, el ministre, va comentar que el perfil del corredor en aquestes proves acostuma a ser un directiu o empresari amb una renda mitjana i alta d’entre 40 i 45 anys i sol haver-hi un 60% d’homes i un 40% de dones. Pel que fa a la procedència dels atletes, s’espera que al voltant del 36% siguin espanyols, seguit d’un 24% d’andorrans i francesos, un 4% de portuguesos i el 12% restant, seran atletes provinents d’altres indrets. En la presentació, ja es va avançar que un dels ambaixadors de la prova, serà l’atleta professional, Pau Capell.


Per la seva banda, el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, es va mostrar molt satisfet de poder tornar a anunciar una nova prova de muntanya a la parròquia després que l’Andorra Ultra Trail arribés a la seva fi.

PUBLICITAT
PUBLICITAT