PUBLICITAT

El River visita Mallorca amb el segon lloc en joc per acabar l'any

  • Matalí serà al parquet tot i tenir una grip intestinal igual que Pablo Sánchez, ja recuperat d'un esguinç
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Matalí, defensat per Acosta en el partit del dimecres de la setmana passada contra el Regal Barça B. Foto: TONY LARA

l'únic equip andorrà que juga en una lliga estrangera i no té descans durant l'aturada nadalenca afronta aquesta nit l'últim partit de l'any a la pista del Bàsquet Mallorca (21.00 hores) en el darrer partit de la primera volta a la LEB Plata.

Serà un matx d'alt risc entre dos titans de la LEB Plata que estan empatats en victòries i derrotes (10 per 3) i ocupen la segona i la tercera plaça, a només un punt del líder Clavijo. I per part andorrana tot són bones notícies fent referència a la infermeria. Pablo Sánchez, que va ser baixa fa tot just una setmana en el triomf contra el Regal Barça B al poliesportiu d'Andorra, ja s'ha recuperat de l'esguinç de turmell i estarà a les ordres de Joan Peñarroya; i també ho estarà Andreu Matalí, que dilluns no va entrenar per una grip intestinal però ahir, ja més recuperat, sí ho va fer i ha viatjat amb l'equip a les Illes Balears amb la idea de jugar amb total normalitat.

NADAL SÍ, SANT ESTEVE NO / El fet que hi hagués partit avui en la LEB Plata ha fet que la plantilla del River no gaudís de totes les festes. El dia de Nadal sí van tenir dia de festa però el 26, Sant Esteve, es van reemprendre els entrenaments ja que el cos tècnic havia planificat cinc sessions en la darrera setmana. «Estan tots els jugadors bé, preparats per jugar un bon partit, per competir i tractar de guanyar un rival directe», va assegurar Peñarroya, conscient de la trascendència d'aquest partit per afegir: «Fins el 9 de gener no tornarem a jugar [ a la pista del FEVE Oviedo] i guanyar a Mallorca seria bo per una banda perquè tindria com a premi disputar la final de la Copa i per l'altra perquè ens quedaríem segons en la classificació en solitari abans de començar el nou any i també la segona volta de la competició».

Però no serà una missió ni molt menys fàcil perquè el seu rival arriba en un moment més que dolç a la cita –«en el millor», va detallar el tècnic del River– acumulant tres victòries consecutives contra rivals d'enorme entitat com són l'ADT Tarragona, Promobys Tíjola i el Clavijo. «Ha estat victòries de pes, donant un cop d'autoritat. Si a principis de la temporada eren candidats a tornar a la LEB Or en els darrers tres partits no han fet més que refermar-se com un seriós aspirant a tot», va lloar Peñarroya, qui va prosseguir: «A més, si mirem el currículum dels jugadors que té seria el que més ha jugat en categories més altes, com és el cas de Bivia, que ara és el líder de l'equip en solitari però l'any passat [a Or] ho era amb Riera i Blanch, ara en l'ACB».

Per potencial, per tant, el Mallorca es preveu com un equip temible sobretot a la seva pista i amb un reforç de luxe d'última hora, Shaun Green, que va arribar el passat 16 de desembre per ocupar la plaça del lesionat Kingsley: «Han recuperat un jugador que ja havia estat l'any passat a les ordres de Sastre i per tant coneix l'equip i no li cal integració», va alertar Peñarroya.

El River, però, també arriba en un moment bo; recuperat de la sorprenent derrota a casa amb el Plasència suma dos triomfs seguits i s'ha retrobat amb les bones sensacions en el joc. Es preveu un partidàs.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT