PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Envien a la presó quatre dels sis detinguts per l’‘Operació Queen’

L’actuació s’emmarca en la lluita contra el tràfic de substàncies estupefaents

Per El Periòdic

Un agent de la Policia durant un dels escorcolls.
Un agent de la Policia durant un dels escorcolls. | Policia

El darrer dissabte van passar a disposició judicial els sis arrestats – tres dones de 32, 28 i 21 anys, i tres homes de 32, 30 i 28 anys, tots residents– per la Policia durant una actuació desenvolupada el dijous de lluita contra el tràfic d’estupefaents. Així, l’instructor del cas va decidir enviar al centre penitenciari de la Comella quatre dels sis detinguts.

Segons va informar el Cos de la Policia a través d’un comunicat, la denominada Operació Queen es va iniciar a principis de la passada tardor, mitjançant una investigació policial que posteriorment va ser judicialitzada i tutelada per la Batllia especialitzada, «envers una presumpta xarxa d’introducció i venda de productes estupefaents al Principat, principalment cocaïna».

D’aquesta manera, la investigació va permetre el control i desmantellament de tres punts de venda d’estupefaents, dos a Andorra la Vella i un a Sant Julià de Lòria. A més, segons van exposar les autoritats, «les gestions efectuades fan sospitar que dues dones, presumptament, lideren una xarxa perfectament organitzada que introduiria cocaïna al país» a la vegada que van concretar que «aquest tràfic se centralitza al domicili lauredià, per posteriorment distribuir-la i vendre-la als altres domicilis controlats».

Cal recordar que l’acció policial va culminar el darrer dijous, amb un dispositiu coordinat on van intervenir el grup de delictes contra la salut pública, equips del grup d’intervenció policial i guies canins. Així mateix, tal com es descriu al comunicat, en el marc d’aquesta operació es van comissar elements «que corroborarien l’existència d’aquesta xarxa de tràfic d’estupefaents, com materials per confeccionar dosis de cocaïna i petites quantitats tant d’aquesta droga, com de marihuana».

La Policia va destacar que també es van dur a terme diligències a altres persones «que tindrien relació amb els fets investigats», i per aquest motiu, van assegurar que «la investigació continua oberta i no es descarten noves detencions».

PUBLICITAT
PUBLICITAT