PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Tres morts el cap de setmana eleven a 91 les víctimes a Andorra

L’hospital ajorna les operacions no urgents i prohibeix les visites

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Imatge d’arxiu de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | Maricel Blanch

La defunció de tres residents de la clínica geriàtrica de Sant Vicenç d’Enclar durant el cap de setmana han fet créixer el total d’òbits per coronavirus al Principat a les 91 víctimes. Així es desprèn de les dades fetes públiques, on també es va informar que durant la darrera jornada es van confirmar 45 noves infeccions.

D’aquesta manera, el país ha superat ja la barrera dels 9.000 casos amb un total de 9.083, dels quals  838 eren ahir actius. D’aquests, 36 resten hospitalitzats, suposant un increment de set pacients: 27 a planta i nou a l’UCI, sis dels quals requerien ventilació mecànica.

Així mateix, també va créixer en un usuari la planta Covid del Cedre, on hi havia 20 ingressats: set p de Salita, 11 de Sant Vicenç d’Enclar, un de l’Albó i un més d’Urgències de l’hospital. A més, el SAAS va informar que havia detectat dos positius a la segona planta de l’hospital, que se sumen als dos de divendres de la tercera planta. Així, per motius de seguretat s’ha decidit suspendre temporalment les visites als pacients ingressats a totes les plantes de l’hospital. També se suspèn l’activitat quirúrgica no urgent programada per a tota aquesta vinent.

Primers immunitzats pel vaccí

A Espanya, ja s’estan administrant les primeres segones dosis de la vacuna de Pfizer entre les persones que es van vacunar els darrers dies de l’any 2020. A tall d’exemple, la primera catalana que va culminar la vacunació va ser Leocadia Peña, de 85 anys, i resident de la residència geriàtrica de Nostra Senyora de la Ribera, de La Pobla de Segur (Lleida). De fet, Catalunya va comunicar ahir que ja havia administrat 140.373 dosis, i tot just va estrenar el vaccí de Moderna.

D’altra banda, a França es va superar ahir la barrera de les 70.000. A més els gairebé 20.000 casos diaris fan pensar en noves mesures per frenar el virus. De fet, tot just fa uns dies, es va avançar el toc de queda a les 18.00 hores a escala nacional. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT