El MoraBanc troba el primer triomf de l’any contra el Bilbao Basket

Clevin Hannah lidera la victòria tricolor contra un rival que va apurar les seves opcions fins a l’últim segon

Per Vicente Pallarés

Bandja Sy durant el partit.
Bandja Sy durant el partit. | ACB PHOTO / A. MARTÍN

El MoraBanc va guanyar al Bilbao Basket per la mínima (72-70) ahir al Poliesportiu d’Andorra en un partit que va tenir emoció fins a l’últim segon. Els homes dirigits per Ibon Navarro van ser superiors als de Mumbrú durant els dos primers quarts, però el conjunt basc va intentar aconseguir la remuntada i va apurar les seves opcions fins al final.

En un primer quart marcat pels nombrosos triples dels dos equips, un parcial final de 9-0 va deixar el MoraBanc amb cinc punts d’avantatge (18-13) i des que va capgirar el marcador, el Bilbao Basket no va tornar a estar per davant, malgrat aconseguir parcials favorables durant el segon quart, que va acabar amb 37-26, tot i la bona actuació dels visitants Lobotka, Huskic i Brown en aquest període. En el primer quart Jelínek, Bandja Sy, Tyson Pérez, Gielo i Sergi García van ser els anotadors locals de tres, mentre  que Miniotas i Kubolka feien els triples visitants. El mateix Kubolka va començar el segon quart avisant amb un nou triple, però Tunde va anotar sis punts consecutius fent gala del seu físic i matxacant la cistella amb força sense deixar-se intimidar per la defensa rival.

L’objectiu tricolor en la represa era mantenir un cert avantatge que no fes creure el rival en la victòria i ho va aconseguir (59-50), gràcies a un gran Hannah que va dirigir les jugades i va anotar a plaer en algunes accions, com ja estava fent al final del segon quart, quan realment va començar a liderar el joc de l’equip. El novaiorquès va anotar 15 punts i va assolir un 19 de valoració, només superat per Jenkins, amb 18 punts i 21 de valoració. Un triple de Rousselle des de casa seva va ser la jugada destacada del tercer quart, que va deixar bocabadats els assistents a l’enfrontament i posava el 45-38, però d’aquest resultat el partit va passar al 54-40, una diferència de 14 punts que va ser la màxima de tot el partit. No obstant això, la diferència es va reduir a només sis punts després d’un parcial de 0-7 dels homes de Mumbrú (56-50). Seguidament, un triple de Senglin va deixar el definitiu 59-50 abans de l’últim quart.

En els últims 10 minuts, l’avantatge va anar reduint-se progressivament  i sense fer massa soroll fins arribar a un final d’infart. Quan faltaven 35,5 segons, el MoraBanc guanyava de tres i Rousselle va anotar a falta d’11,2 segons. Així doncs, els bascs van fer una falta ràpida i Hannah només va anotar un dels dos tirs lliures. El marcador era de 72-70 i tocava defensar com mai per no veure com s’escapava un altre partit. Finalment, el Bilbao Basket no va poder anotar en els 10,6 segons de l’última possessió i el MoraBanc es va emportar aquest triomf vital per tal de no apropar-se a la part baixa de la classificació lliguera. L’equip tricolor és 11è amb  vuit victòries i nou derrotes en 17 partits. Aquest dimecres a les 19.00 hores, el MoraBanc s’enfrontarà al Mornar Bar en el segon partit del top 16 de l’EuroCup amb la confiança d’haver guanyat ahir.

Ibon Navarro: «Hem fet una bona primera part»

Ibon Navarro va analitzar el matx d’aquesta manera: «Crec que hem fet una molt bona primera part amb solidesa i bons percentatges que ens han donat 11 punts de diferència. En el tercer quart, ells han estat més agressius a camp obert i hem perdut una mica el control del nostre balanç defensiu. Això els ha donat l’oportunitat d’anotar punts fàcils i els ha fet sentir-se en el partit. A més, hem fallat molts tirs lliures. Hem estat desencertats en la segona part perquè hem fet un treball defensiu brutal».