Benavides i Peterhansel són els guanyadors del Dakar 2021

Mor el pilot de motos francès Pierre Cherpin a causa d’una caiguda

Kevin Benavides en l’etapa 12 del Dakar.

L’última etapa del Ral·li Dakar 2021 va confirmar els guanyadors i no hi va haver sorpreses. En motos, l’argentí Kevin Benavides és el campió. En la seva cinquena participació, el pilot d’Honda es va proclamar com el primer sudamericà guanyador de la categoria. Al final de l’etapa número 12, Benavides va acabar en segona plaça amb un temps de 2.19.19 a només dos minuts i 17 segons del primer de l’etapa, Ricky Brabec, que va quedar segons en la general a gairebé cinc minuts de l’argentí. Pel que fa als pilots residents, l’última etapa va ser una decepció. Sam Sunderland que arribava com a segon de la general a l’inici de la prova va acabar a la posició 11, amb un temps de 2.30.09 a 13.07 del líder. Malgrat aquest temps es va mantenir al podi de la classificació general i va quedar tercer en el Dakar de motos. L’altre resident que participava en la prova, el francès Adrien Van Beveren es va haver de retirar per problemes tècnics, sumant-se així a Joan Barreda que també va abandonar en l’etapa anterior.
En cotxes, el guanyador va ser el francès Stéphane Peterhansel que després de 30 anys de la seva primera victòria a motos en el Dakar va guanyar el seu títol número 14, el vuitè en cotxes. No va guanyar la seva última etapa, però va quedar tercer amb un crono de 2.20.26 a dos minuts i 40 segons del primer ,Carlos Sainz, i a només 40 segons del segon i principal perseguidor en el general, Nasser Al-Attiyah, motiu pel qual la diferència que els separava en la general de 14 minuts i 31 segons no es va veure gairebé reduïda
Quant a la part negativa del Dakar, ahir es va haver de lamentar la defunció de Pierre Cherpin que es va produir en el trasllat del francès a l’Hospital de Lille a França. La seva mort es produïa a conseqüència de les ferides provocades en una caiguda que va tenir en la setena etapa el passat 10 de gener.