PUBLICITAT

El calendari de la Fórmula 1 pateix noves modificacions per la Covid

Bahrain com a primera cursa de l’any i el retorn d’Imola són les principals modificacions de les pròximes curses

Per Helder Alves

Imatge del Gran Premi d’Australia
Imatge del Gran Premi d’Australia

El calendari oficial de la Fórmula 1 per a la temporada 2021 es torna a modificar. A l’octubre de l’any passat es va publicar el primer esborrany, que al mes de desembre va confirmar l’organització després que la FIA donés llum verda. Tot i això, el passat dimarts 12 de gener la Fórmula 1 va anunciar que canviava altra vegada. El primer canvi, sense anar més lluny, és a la primera prova que es disputarà a Bahrain. La direcció confia a poder tindre espectadors en les graderies si la situació ho permet. A més, es manté el nombre de curses previst, així que la competició comptarà amb un total de 23 gran premis.
La temporada 2021 no començarà al Circuit Albert Park de Melburne el 21 de març, la seu habitual de l’inici del campionat. Això es deu a les restriccions imposades a Austràlia que impedeixen que es realitzi el gran premi amb normalitat. La cursa, però, no es cancel·la sinó que s’ajorna uns mesos. A causa d’aquesta modificació la primera prova oficial de la temporada serà el Gran Premi de Bahrain en el circuit de Sakhir el 28 de març. La següent prova es farà dos caps de setmana després i serà a Itàlia en el circuit d’Imola el 18 d’abril. Però en aquest punt arriben les incerteses perquè encara no hi ha un circuit marcat per a la tercera prova del campionat. El que sí que és oficial és la data: el 2 de maig, tot i que,s’especula que podria ser a Portugal, al circuit de Portimao.
Una setmana després, el 9 de maig arriba el Gran Premi d’Espanya. Barcelona repetirà com a seu de la prova del país veí del sud. Després d’aquesta cursa tocarà esperar dues setmanes més fins a la següent premi a l’emblemàtic circuit urbà de Montecarlo, el 23 de maig. L’any passat no es va disputar el gran premi per primer cop des de l’any 1954. 
Ja al mes de juny, concretament el dia 6, repetirem circuit urbà, a Baku en el Gran Premi d’Azerbaidjan. El 13 del mateix mes la competició es traslladarà al circuit de Gilles Villenueve pel Gran Premi del Canadà, aquesta serà la vuitena cursa del Mundial. Després de visitar el continent americà, les escuderies tornaran a Europa per quedar-se fins al final de la primera meitat de la temporada. El Gran Premi de França se celebrarà el 27 de juny. A començament de juliol, es competirà en el Red Bull Ring circuit d’Àustria, el dia 4. Dues setmanes després el 18 de juliol serà el torn de Silverstone, el mític circuit del Gran Premi de la Gran Bretanya. Finalment l’última prova de la primera meitat de la nova temporada es realitzarà el primer dia d’agost a Hongria. En finalitzar aquest gran premi, la competició s’aturarà gairebé tot el mes d’agost.
La segona part de la temporada començarà amb tres curses seguides sense descans entre una setmana i la següent. La primera és el 29 d’agost a Bèlgica, en el circuit Spa-Francorchamps que servirà per tornar a l’activitat després del descans estiuenc. El Gran Premi d’Holanda tornarà el 5 de setembre després de més de 30 anys d’absència en la Fórmula 1. Per acabar aquest triplet de curses consecutives, tornarà a Itàlia, però aquest cop al circuit de Monza que rep la seva cita un any més, el 12 de setembre. Amb una setmana de descans pel mig se celebrarà el Gran Premi de Rússia el 26 del mateix mes. La setmana següent, el 3 d’octubre, es disputarà el màgic gran premi nocturn a Singapur. Just el diumenge següent, el dia 10, les escuderies competiran al circuit de Suzuka al Gran Premi del Japó. En aquest punt la competició pararà una setmana per tornar el 24 d’octubre amb el Gran Premi dels Estats Units. Sense marxar del continent americà, el 31 d’octubre, coincidint amb la festivitat nacional del Día de Muertos es disputarà el Gran Premi de Ciutat de Mèxic. Una setmana després, el 7 de novembre, es competirà en el Gran Premi de Sao Paulo. La següent cursa, ara sí, serà el Gran Premi d’Austràlia, el 21 de novembre. 
La penúltima prova del campionat serà a Jiddah que s’estrenarà en la Fórmula 1 com la seu del Gran Premi de l’Aràbia Saudita, el 5 de desembre. Finalment l’última cursa de la temporada serà el Gran Premi d’Abu Dhabi, el dia 12 de desembre. 
Finalment, cal destacar que els tests de pretemporada també han canviat de data i lloc. En un principi les proves prèvies a l’inici de la temporada estaven planificades per fer-se al circuit de Barcelona, però finalment es realitzaran en el circuit de Sakhir els dies 12, 13 i 14 de març. Aquesta decisió ha estat consensuada per la direcció de la Fórmula 1, la FIA i els equips. El ajudarà als equips de mecànics a posar-se a treballar en els cotxes just després de realitzar les proves sense la necessitat de desplaçar els vehicles, ja que Sakhir, també serà el circuit en el qual es disputarà el primer gran premi de la temporada 2021 de la Fórmula 1. 
Amb tot, cal esmentar que la situació de pandèmia global pot canviar els plans de l’organització de la Fórmula 1, motiu pel qual  no es pot confirmar que aquest calendari no sofreixi canvis al llarg de l’any, i més si es pensa que la majoria dels acords són previs a la crisi del coronavirus i comptant amb l’aforament màxim. Tot i això, hi ha espai per a l’esperança perquè la Formula 1 va superar amb èxit la temporada passada. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT