Sunderland guanya la penúltima etapa del Dakar

El britànic és a menys de 5 minuts del líder del Dakar de motos

Sam Sunderland a la penúltima etapa del Dakar.

La penúltima jornada del Dakar de motos va donar ales a Sam Sunderland que va aprofitar l’oportunitat que va significar la caiguda en l’anterior etapa de l’exlíder, Nacho Cornejo. Amb la primera posició s’apropa molt a la que ocupa actualment el primer lloc de la general, l’argentí Kevin Benavides. Per als altres motoristes residents no va ser una jornada tan bona, Adrien Van Beveren va acabar en la dècima posició i Joan Barreda abandonava després de quedar-se sense combustible en el quilòmetre 267 de la penúltima etapa del que possiblement sigui el seu últim Dakar, tot i que estava en el top 5 i tenia possibilitats d’arribar al podi o fins i tot més lluny.
El britànic va marcar el millor crono de l’etapa amb un temps de 4.35.12 aconseguint dos minuts i 40 segons d’avantatge sobre el segon classificat Pablo Quintanilla i més important retallant-li més de sis minuts al tercer classificat i actual líder de la general, Benavides. El francès Van Beveren va marca un temps de 4.55.00, aquesta marca el far guanyar una posició en la general passant de ser novè a vuitè, això sí, a més d’una hora del líder, però encara conserva possibilitats d’arribar al top 5 en l’última jornada. En la general Sunderland també guanya una posició passant del tercer al segon lloc a només quatre minuts i 12 segons del primer. Això deixa una etapa final apassionant en motos, en la que el resident té clares opcions d’aconseguir la primera plaça.
En cotxes, Cyril Despres va tornar a les primeres posicions i va quedar cinquè en la penúltima etapa, amb un gran temps de 04.42.55 a poc més de vuit minuts del líder Nasser Al-Attiyah. Amb aquest crono guanya dues posicions en la classificació general, de ser 12è fins a arribar al top 10 de la general. Encara que se situa a gairebé cinc hores del líder, Stéphane Peterhansel, que en l’última jornada competirà contra Al-Attiyah pel primer lloc del Dakar de cotxes 2021. Carlos Sainz, que és el tercer en la general, està a més d’una hora de Peterhansel.