PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La mort d’una resident de Sant Vicenç eleva les defuncions a 88

Catalunya decideix allargar una setmana més el confinament municipal i les restriccions vigents

Per El Periòdic

L'Hospital Nostra Senyora de Meritxell
L'Hospital Nostra Senyora de Meritxell | ANA

El Govern va anunciar ahir una nova mort per coronavirus. Es tracta d’una dona de la residència geriàtrica Sant Vicenç d’Enclar. Amb aquest nou decés, el nombre de defuncions ja s’eleva a 88 des de l’inici de la pandèmia i és el segon que es produeix arran del brot al centre sociosanitari. A més, durant les darreres 24 hores, el Ministeri de Salut va notificar 50 nous contagis, per la qual cosa el nombre de casos totals se situa en 8.868, dels quals 8.011 corresponen a la segona onada. A l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell s’ha registrat una nova alta i, per tant, el nombre total de persones ateses és de 28. D’aquestes, 23 (+1) continuen ingressades a planta i hi ha 5 (-2) persones a la Unitat de Cures Intensives (UCI), on quatre d’elles requereixen ventilació mecànica.

Actualment els casos actius se situen en 689, és a dir, 28 més que aquest dimecres i 50 nous contagiats. A la planta Covid del Cedre hi ha 20 p ingressats (-1), dels quals 8 procedeixen de Salita (-1), 11 de Sant Vicenç d’Enclar i un de l’Albó.

Finalment, pel que fa a la població escolar, 10 aules estan sota vigilància activa –una de manera total i nou de manera parcial– i 15 en vigilància passiva.

 

Continuen les restriccions

D’altra banda, el govern de la Generalitat de Catalunya va anunciar ahir que prorrogarà set dies més les restriccions actuals, fins al dilluns 25 de gener. Així doncs, es prorroga el confinament municipal cada dia de la setmana, el tancament total dels centres comercials i la baixada de persiana dels comerços no essencials el cap de setmana. De la mateixa manera, la no equiparació d’Andorra amb l’Alt Urgell es manté vigent.

La decisió va ser anunciada després de la reunió del Procicat en què es van abordar t les restriccions vigents a Catalunya per combatre la pandèmia del coronavirus, per la consellera de Salut, Alba Vergés, i el conseller d’Interior, Miquel Sàmper. Les mesures actuals van entrar en vigor el 7 de gener, després del repunt de casos, i tenien una durada inicial de 10 dies, que venç diumenge. Però la tendència de la situació epidemiològica de Catalunya és dolenta. «Des del desembre vivim un creixement sostingut, no exponencial, que no para. Necessitem uns dies més, per això prorroguem les restriccions», va dir Vergés.

Pel que fa a França, el primer ministre, Jean Castex, va anunciar que el toc de queda començarà a partir de demà a les 18.00 hores i que durarà, com a mínim, 15 dies. A més, Castex va deixar la porta a un nou confinament total si les dades epidemiològiques no milloren. «Sóc conscient que les mesures són difícils, però el virus segueix circulant pel país», va lamentar Castex. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT