Derrota del MoraBanc al primer partit del Top16 de l'EuroCup

L’UNICS Kazan guanya 66-73 amb solvència als tricolors

Per Helder Alves

Tyson Pérez al partit d’ahir
Tyson Pérez al partit d’ahir | twitter@moraban

Derrota del MoraBanc en el seu primer partit del Top16 de l’Eurocup per 66-73 en l’enfrontament amb l’equip UNICS Kazan.
El partit va començar amb l’equip rus marcant la dinàmica i aconseguint el control del marcador, arribant al 2-8 al poc de començar, però a poc a poc, els tricolors van començar a entrar en ritme a base de triples, amb dos seguits de Hannah que van retallar distàncies fins als 10-12. Malgrat això l’UNICS no es va deixar dominar i va estirar el seu avantatge fins que al final del primer quart guanyava 16-21.

En el segon quart, Oriol Paulí va sortir engegat i va aconseguir dues cistelles seguides, l’última va ser un 2+1 que hauria significat l’empat, però va fallar el tir lliure i l’equip rus va aprofitar per escapar-se fins als 20-27. Però gràcies a un triple de Pérez i sobretot a un gran moment de Jelínek amb sis punts, el conjunt tricolor es va posar per davant del marcador (31-29) per primera vegada en tot l’enfrontament. Això va canviar la dinàmica del quart propiciant que els locals marxessin al descans amb un resultat favorable de 39-38. El tercer quart va estar dividit clarament en dues parts: a la primera el partit es mantenia igualat, però a la segona meitat l’equip rus va fer un parcial de 16-3. Semblava que els fantasmes de la de vallada física dels últims quarts apareixen de nou, perquè el tercer quart deixava als andorrans a 10 punts dels seus rivals.

Però l’inici de l’últim quart deixava clar que els tricolors tenien molt a dir. En els primers cinc minuts els van fer un parcial d’11-2 i es van atansar a només un punt dels de Kazan. Això va deixar uns últims minuts de tensió. Però la sòlida defensa de l’equip rus va fer que els atacs dels locals fossin inefectius i que el resultat final del partit fos 66-73.