PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS demana si es pot canviar la disposició de les STCT i RJL

També tramiten una pregunta sobre l’estratègia de vacunació

Per El Periòdic

La consellera general socialdemòcrata Judith Salazar.
La consellera general socialdemòcrata Judith Salazar. | c.g./E.C.

El Partit Socialdemòcrata (PS) va entrar ahir, per la via urgent, unes preguntes al voltant, d’una banda, de la Tercera Llei Òmnibus i la nova regulació dels ERTOs –Suspensió Temporal del Contracte de Treball (STCT) i Reducció de la Jornada Laboral (RJL)–i de l’altra, del calendari de vacunació contra la Covid-19 i l’estratègia. 

D’una banda, la consellera general socialdemòcrata Judith Salazar va exposar la impossibilitat, a excepció de les empreses tancades pel Govern, d’incloure al 100% de les plantilles en aquests ERTOs, i sent partícips de les demandes dels hotelers, va reclamar que «la realitat que tenim ara damunt de la taula és totalment diferent de la del moment que es va dissenyar la llei». I és que, el PS va posar en relleu que al sector dels allotjaments turístics «no se li pot oferir el consum intern com una solució viable per, almenys, mantenir un mínim de plantilla i els negocis oberts».

La formació també va tramitar una segona pregunta, mitjançant la consellera general Susanna Vela, pel que fa a l’estratègia i el calendari de vacunació per la Covid-19. Una pregunta justificada, segons recull el comunicat de premsa emès pel grup socialdemòcrata, per les darreres notícies sobre el subministrament de les vacunes al Principat, i considerant que «la ciutadania té dret a conèixer i tenir clar quin és el calendari de vacunació». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT