PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els escudellaires d’Andorra la Vella posen a la venda el seu plat commemoratiu

El recipient de fang es dedica enguany a l’Esbart Dansaire que celebra 40 anys

Per El Periòdic

Una imatge de la venda de plats, l’any passat.
Una imatge de la venda de plats, l’any passat. | ARXIU ANA

Les restriccions sanitàries a causa de la pandèmia han obligat a suspendre la celebració de l’escudella de Sant Antoni d’aquest any a Andorra la Vella. Amb tot, la Confraria d’Escudellaires de la capital i el comú, organitzadors de l’esdeveniment popular, han decidit posar a la venda igualment el plat commemoratiu pensant, sobretot, en tots aquells ciutadans que any rere any els col·leccionen. El recipient de fang es dedica aquest any a l’Esbart Dansaire, que celebra el 40è aniversari de la seva fundació.

Per tant, a partir d’avui es posen a la venda 400 unitats dels plats a un preu de set euros cadascun. Es poden adquirir a les oficines de la Llacuna de dilluns a divendres entre les 08.00 i les 17.00 hores.

Aquest és el cinquè any d’una sèrie de plats dedicats a les entitats d’Andorra la Vella declarades d’interès públic. Així doncs, el 2017 es va homenatjar l’Associació de Fallaires, el 2018 l’Orfeó Andorrà, el 2019 la Confraria d’Escudellaires i el 2020 la Gresca Gegantera.

Pel que fa a la resta de parròquies, cal destacar que només Encamp i Canillo celebraran les seves escudelles, tot i que degut a les restriccions de la Covid-19, els ciutadans només podran recollir els seus plats en una mena d’StopLabs en què ni tan sols hauran de baixar del cotxe. Els comuns pretenen així evitar aglomeracions, però sense perdre una de les tradicions més populars del país. En una línia similar, la Massana celebrarà demà la seva festa de Sant Antoni en què l’escudellada popular se substituirà per un bon plat a taula a diferents restaurants de la parròquia a un preu d’entre 8 i 14 euros la ració. Segons la corporació massanenca, aquesta és una bona fórmula per promocionar els establiments locals alhora que es pot gaudir de la tradició amb seguretat i responsabilitat. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT