PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Homenatge a Òscar Ribas en el document del mes

El comú fa una aportació fotogràfica dels seus moments a la parròquia

Per El Periòdic

Òscar Ribas durant el dia de Sant Jordi del 1992 a la plaça del Poble.
Òscar Ribas durant el dia de Sant Jordi del 1992 a la plaça del Poble. | Comú d\'Andorra la Vella

El Comú d’Andorra la Vella ha dedicat el document del mes de gener, que elabora l’Arxiu Comunal, a homenatjar la figura del primer cap de Govern de la història del Principat, Òscar Ribas, qui va morir el 18 de desembre passat als 84 anys. La corporació vol fer una aportació gràfica de la seva presència en esdeveniments i actes de la parròquia, recordant la seva contribució a la reforma institucional del 1981, que va possibilitar que es convertís, un any després, en el primer cap de l’Executiu.

En el document es recorda que durant el seu període com a conseller general, a finals dels anys 70 del segle passat, ja es parlava de com modificar les institucions per tal d’adaptar el país als estàndards internacionals. No va ser fins a l’any 1981 quan es va aprovar el decret de creació del Govern, que va representar una evolució respecte del model anterior.

L’homantge clou assegurant que Ribas va ser un polític amb sentit d’Estat que va reivindicar activament el vot per a les noves generacions d’andorrans i també per a les dones. A més, va ser part activa del procés constituent que va culminar el 1993 amb l’aprovació de la Carta Magna, a la qual el 74,1% dels ciutadans de la parròquia d’Andorra la Vella van donar suport. Un any més tard, en concret el 28 de juliol del 1994, Ribas va pronunciar el discurs d’admissió d’Andorra a l’ONU en català, informa l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT