PUBLICITAT

Una nova defunció per Covid eleva el total de morts a 87

El nombre de persones ingressades a l’hospital augmenta fins a 31

Per El Periòdic

La façana de l’hospital.
La façana de l’hospital. | Arxiu ANA

El Govern va informar ahir a la tarda que s’ha registrat una nova defunció per Covid-19. Aquesta nova dada comporta que el nombre total de traspassos derivats de la incidència de la pandèmia al país s’elevi fins als 87. La víctima era una dona que estava ingressada a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. 

Al mateix centre sanitari, durant les últimes hores els ingressos han crescut, fet que ha suposat que el total de persones que es troben a planta actualment sigui de 25, mentre que sis persones requereixen dels serveis de la Unitat de Cures Intensives (UCI). La meitat de les esmentades necessiten ventilació mecànica per respirar. L’Executiu va explicar que dels nous ingressos a planta, tres provenen de Salita i sis de Sant Vicenç d’Enclar. 

En la mateixa línia, el Govern va apuntar que a la planta habilitada per atendre els residents dels centres sociosanitaris malalts de Covid-19 al Cedre, actualment hi ha 23 ingressats; 11 procedeixen de Salita, 11 més de Sant Vicenç d’Enclar i un de la Residència l’Albó.
En total, el Govern va informar que la xifra de casos registrats al Principat des de l’inici de la pandèmia és de 8.745 persones, de les quals 7.888 corresponen a la segona onada. Pel que es refereix a la població escolar, vuit aules estan sota vigilància activa, de les quals una de manera total i set de manera parcial, i sis estan sota un règim de vigilància passiva.

Moderna a Espanya

D’altra banda, ahir van arribar les primeres dosis de la vacuna de Moderna contra la Covid-19 a Espanya. La vacuna, segons va informar El Periódico de Catalunya, es distribuirà durant els pròxims dies de manera «equitativa» entre les comunitats autònomes del país veí del sud alhora que el Ministeri de Sanitat preveu que al llarg d’aquesta setmana acabi la vacunació de la primera dosis de Pfizer a les residències de gent gran.

Espanya va rebre un total de 35.700 dosis repartides en 357 caixes de 100, amb previsió que n’arribin 599.500 durant les pròximes cinc setmanes. En concret, està previst que la quarta setmana del gener arribin 52.000 dosis més; la primera setmana de febrer, 127.900 i la tercera de febrer, 383.900. 
Les vacunes serviran per completar la primera fase del pla de vacunació aprovat i que contempla que fins al març s’immunitzi a la gent gran que està a residències i al personal d’aquests centres, així com als professionals sanitaris amb les vacunes de Pfizer, de Moderna i la d’Oxford si arriba a rebre el vistiplau de la Unió Europea el pròxim 29 de gener. 

Tot i això, cal recordar que el pla de vacunació no va segons el ritme previst a Espanya a causa de problemes logístics, organitzatius o del temporal Filomena.

PUBLICITAT
PUBLICITAT