PUBLICITAT

Dos detinguts per maltractament domèstic la setmana passada

El cos d’ordre intervé en una festa amb 11 persones a Canillo

Per El Periòdic

Foto d’arxiu d’un vehicle de la Policia i d’alguns agents.
Foto d’arxiu d’un vehicle de la Policia i d’alguns agents. | EL PERIÒDIC

El balanç de detencions policials que fa públic el cos  determina que la setmana passada els agents van efectuar, en total, nou detencions. Dues de les mateixes estaven relacionades amb maltractaments en l’àmbit domèstic. En concret, el balanç determina que el 5 de gener a la matinada, un home resident de 23 anys va ser detingut com a presumpte autor d’un delicte d’aquesta tipologia. Els membres del cos van ser requerits a un domicili particular de Sant Julià de Lòria, ja que una dona havia sigut agredida, d’entrada, en mans del detingut. Al cap de dos dies, la Policia va haver d’actuar a un altre domicili particular de la parròquia de la Massana, també a altes hores de la nit, perquè un home resident de 46 anys presumptament va agredir la seva dona.

Per altra banda i en el context dels delictes tipificats contra la salut pública, el Cos de Policia va detenir, el dilluns de la setmana passada, a un home no resident de 39 anys per possessió de 6,8 grams d’heroïna. L’acusat va ser controlat a l’interior d’un turisme que estava estacionat a la via pública al Pas de la Casa. 

La resta de delictes, que estan tipificats com a altres, estan relacionats amb temes com la presumpte usurpació de la identitat d’un home resident de 42 anys que va ser detingut a la frontera del riu Runer, i per amenaces i injúries als agents de seguretat. En concret, i en referència a l’última mena de delicte esmentat, segons expliquen els agents policials, el presumpte autor, que es trobava dins d’un local públic, no duia la mascareta d’ús obligatori posada i va amenaçar els serveis del cos així com al propietari de l’establiment on es trobava. Per altra banda, també en referència a aquesta tipologia de delicte, un home no resident va ser retingut a la parròquia de Canillo per desobediència als mateixos funcionaris. El noi va ser detingut, ja que, segons van indicar, es va encarar als agents interventors després de ser controlat juntament amb 11 persones més, per fer una festa en un domicili particular «amb un volum elevat de música, crits i cants». La Policia també va indicar que «tots ells han estat sancionats per la Llei de Seguretat Pública per pertorbar la tranquil·litat pública fent soroll, a més de per estar incomplint les mesures de seguretat decretades pel Govern d’Andorra amb l’objectiu de contenir la propagació de la pandèmia de la Covid 19».

Delictes de trànsit

Durant la setmana passada, el Cos de Policia va efectuar tres detencions relacionades amb la seguretat del trànsit. En concret, l’informe de balanç setmanal apunta que, per ordre cronològic, la primera detenció es va efectuar el dimarts de la setmana passada pels volts de les 22.00 hores. Els agents van retenir una dona resident de 20 anys que va registrar una taxa de 2,05 g/l, ja que es va veure implicada en un accident que va suposar danys. 

En segon lloc, durant un control rutinari que es va efectuar el divendres passat a mitjanit, els agents van detenir un home resident de 31 anys que va registrar una taxa d’1,31 g/l i que, a més a més, va resultar ser autor d’un delicte contra l’Administració de la Justícia, crebantant una ordenança penal de suspensió del permís de conduir. Finalment, també en relació amb delictes contra la seguretat del trànsit, el mateix divendres 8 de gener de matinada, el Cos de Policia va detenir un home resident de 26 anys, durant una parada rutinària, ja que va registrar una taxa d’1,07 g/l.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT