PUBLICITAT

Dia clau per al suport de CR a les lleis fiscals

  • Els reformistes debaten avui amb totes les opcions obertes
IAGO ANDREU
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Consellers reformistes a l'última sessió del Consell General Foto: TONY LARA

Les properes 48 hores seran claus per al futur de les lleis fiscals i, amb elles, de la legislatura, del primer Govern socialdemòcrata de la història d'Andorra i de la mateixa Coalició Reformista. Els 11 consellers generals de CR debaten avui quin posicionament adoptarà el Grup Parlamentari en la votació dels tres projectes de llei d'imposició directa que es votaran demà al Consell General.

Tot i que els reformistes van consensuar les esmenes als tres textos amb els socialdemòcrates, l'acord entre els dos principals partits podria fracassar a l'últim moment: la tensió creixent entre el Govern, el PS i CR dels últims dies no presagia res de bo. La setmana passada –i més després de la sessió de Consell sobre l'acord monetari que va acabar amb l'oposició abandonant en bloc l'hemicicle de la Casa de la Vall– bona part dels consellers reformistes eren partidaris del no, fet que deixaria les lleis en mans d'Andorra pel Canvi i, per tant, molt probablement no s'aprovarien.

Amb tot, diversos sectors dels que donen suport a la Coalició Reformista aposten per un últim esforç de reflexió i recorden el compromís per aprovar les lleis fiscals directes, així com la conveniència d'anar a les eleccions anticipades amb alguna feina feta. Totes les possibilitats estan obertes a la reunió del Grup parlamentari Reformista d'aquest matí, per bé que no es descarta que el debat al si de la Coalició es pugui perllongar durant més temps, mantenint la incògnita fins al mateix moment de la votació al Consell.

Trobada Bartumeu-Gabriel / El cap de Govern, Jaume Bartumeu, i el cap de l'oposició i líder dels reformistes, Joan Gabriel, van fer ahir un últim intent d'aproximar posicions. Després del distanciament dels últims dies, Bartumeu i Gabriel es van citar en una reunió discreta amb l'objectiu d'explorar el marge d'acord entre socialdemòcrates i reformistes quant a les reformes estructurals pendents.

Els projectes de llei de l'impost de societats, de l'impost de la renda de les activitats econòmiques i de l'impost de la renda dels no residents seran els tres primers punts de l'ordre del dia del Consell de demà, una sessió que es presenta densa, amb el debat de totalitat del pressupost i la Carta Europea de l'autonomia local com a altres plats forts.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT