PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mor Jaume Esteve, president de la FAM i exseleccionador de rugbi

L’enginyer era una persona reconeguda a l’esport andorrà que va dedicar tota la seva vida a aquest camp

Per El Periòdic

La Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) va comunicar ahir la defunció del seu president, Jaume Esteve. El president de la FAM i enginyer de professió va morir durant la matinada del 10 a l’11 de gener en no superar una llarga malaltia contra la qual estava lluitant.


Esteve, nascut al Principat l’any 1960, va dedicar tota la seva vida a l’esport en diversos àmbits, ja que a banda de ser president de la FAM, també havia estat seleccionador de rugbi. Cal destacar que el rugbi era la seva gran passió perquè representava tots els aspectes de la seva vida. S’hi va dedicar des dels 17 anys fins als 32. Després, s’hi va implicar com a seleccionador de l’equip nacional i entrenador del VPC. Gràcies a les seves activitats esportives, Esteve coneixia bé tota la gent que practicava esports de muntanya, més concretament l’esquí de muntanya, però també la resta de modalitats. Esteve va accedir a la presidència de la FAM l’any 2014 després de guanyar les eleccions per substituir Pere Iscla. L’any 2018, va tornar a ser escollit, càrrec que va presidir fins a la seva mort.


Entre les seves grans fites, destaquen el lideratge en poder dur a terme les proves de Copa del Món  com Font Blanca i la Comapedrosa World Cup convertint-les en cites fixes en el calendari en les proves internacionals més sostenibles del circuit. També deixa un gran llegat en la seva gran tasca internacional en donar a conèixer el Principat com a paradís per a l’esquí de muntanya en el seu càrrec dins la Federació Internacional d’Esquí de Muntanya (ISMF), així com la feina desenvolupada perquè Andorra tingués equips nacionals de curses de muntanya i esquí de muntanya i que aquests poguessin competir en l’ambit internacional.


Moltes entitats esportives del país van voler sumar-se ahir al condol a través de les xarxes socials, com l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), la Federació Andorrana de Futbol (FAF), el MoraBanc, la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), la Federació Andorrana de Natació (FAN), la Federació Andorrana d’Handbol (FAH), la Federació Andorrana de Karate (FAK) o la Federació Andorrana d’Atletisme (FAA). També van deixar els seus missatges algunes organitzacions no esportives, així com diverses entitats bancàries o els castellers d’Andorra, entre altres. La mort d’Esteve, una personalitat reconeguda al país, va suposar una notícia dolentíssima per molts andorrans.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT