PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una nova mort de coronavirus eleva les defuncions totals fins a 86

Es busquen efectius per contenir el brot de Sant Vicenç d’Enclar

Per El Periòdic

L’entrada del Cedre.
L’entrada del Cedre. | Arxiu ANA.

Un resident de la clínica geriàtrica Sant Vicenç d’Enclar que estava ingressat a la planta Covid del Cedre ha traspassat durant les darreres hores. Segons van informar des del Ministeri de Salut aquesta nova mort eleva a 86 les víctimes totals per coronavirus des de l’inici de la pandèmia. Es tracta del segon dia consecutiu que el Principat registra defuncions. La darrera va ser aquest dissabte, quan un resident de Salita ingressat a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell va perdre la vida.
D’altra banda, malgrat que el nombre de nous contagis ha davallat respecte dels notificats aquest dissabte, Andorra registra 67 nous casos, fet que provoca que el nombre de contagis totals ja pugi fins als 8.653, dels quals 7.796 corresponen a la segona onada. Actualment els casos actius ja són 843 i les lates totals se situen en 7.724.
A l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell hi ha 18 persones ingressades a planta i cinc a la Unitat de Cures Intensives (UCI), on tres dels pacients continuen sota ventilació mecànica. Al Cedre són 23 les persones ingressades per aquest motiu, entre els quals hi ha residents de Salita, Sant Vicenç d’Enclar i l’Albó. Finalment, pel que fa a la població escolar, actualment hi ha dues aules dels cntres educatius en cituació de vigilància activa total, mentre que les que es troben sota vigilància passiva es mantenen en tres.

Durant la jornada de dissabte el Ministeri de Salut va informar de la defunció d’un pacient amb Covid-19 que romania a planta de l’hospital, el qual provenia de Salita i va ser la 85a víctima mortal per coronavirus al Principat des de l’inici de la crisi sanitària.

A més, durant aquella jornada el nombre de positius va augmentar prop d’un centenar, concretament 97 i els casos actius van incrementar fins a arribar als 777. Així, els casos actius han passat d’aquesta xifra a més de 840 en 24 hores.

Més efectius

Per altra banda, l’Executiu va també va comunicar aquest diumenge que el grup de treball conformat per membres del SAAS, de l’oficina Covid del Ministeri de Salut, de la Creu Roja Andorrana i de professionals de la clínica geriàtrica Sant Vicenç d’Enclar continuen treballant en la gestió i investigant l’origen del brot sorgit a la residència. Precisament, en aquests moments l’equip també treballa per reforçar la plantilla de la clínica geriàtrica.

Així doncs, van ressaltar que actualment s’estan donant recursos a Sant Vicenç d’Enclar per gestionar el brot que afecta les instal·lacions. D’aquesta manera, els malalts de coronavirus que requereixen una atenció mèdica estan sent traslladats a la planta Covid habilitada al Cedre. Als residents asimptomàtics o amb clínica lleu se’ls està fent un seguiment a la mateixa residència.

El virus, que continua en expansió dins del centre, ja afecta 42 residents, un d’ells ha traspassat durant les darreres hores, i 22 professionals. En un primer moment, es va constatar el contagi de 31 residents i 9 professionals. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT