PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Irineu Esteve tanca el Tour d’Ski amb una 13a posició

Cande Moreno assoleix un top 10 en un dels descensos FIS a Santa Caterina

Per El Periòdic

Irineu Esteve en una competició anterior a Toblach.
Irineu Esteve en una competició anterior a Toblach. | FAE

Irineu Esteve tanca el Tour d’Ski amb una 13a posició en l’última cursa i el 22è lloc a la classificació general. L’última prova de les vuit programades en aquesta edició 2021 ha estat uns 10 quilòmetres en mass start. Després de molts dies de gran esforç, i després de lluitar contra els millors fondistes del món, Esteve tanca el Tour 2021 en la 22a posició, una plaça que ha assolit gràcies a vuit etapes en les quals l’andorrà ha viscut la cara i la creu, amb bons resultats i algunes decepcions, però en global conformant un rendiment altíssim. La valoració no és molt positiva, però tampoc és molt negativa. 


«Crec que és a un nivell normal. No ha anat del tot com esperàvem, tot i que hem fet un bon resultat, però crec que podríem haver estat més endavant», va confessor l’esquiador andorrà. Per la seva banda, el tècnic Joan Erola va manifestar que «en la general estem molt semblants a l’any passat, però hi ha coses positives i negatives. Jo faig una valoració positiva».


D’altra banda, Cande Moreno, Jordina Caminal i Jèssica Núñez van competir ahir en dos descensos FIS a Santa Caterina, Itàlia. Moreno va ser la millor andorrana amb una novena  i una 15a posició. Després de la jornada d’entrenament del dia anterior, quan va fer el 7è temps, ahir en les dues curses es va mantenir entre les millors. Caminal va assolir les posicions 72 i 54 en les dues proves, mentre que Núñez no va poder finalitzar el primer descens. Avui, disputaran un supergegant FIS i una combinada.


Per últim, Vaujany, França, va celebrar ahir la segona Copa d’Europa d’eslàlom femení del cap de setmana. Ni Mireia Gutiérrez ni Carla Mijares van poder completar la cursa. Gutiérrez va aconseguir entrar en la segona mànega en classificar-se 33a en la primera baixada, però, en la segona mànega, no va pogut finalitzar la baixada. Per la seva part, Mijares no va acabar la primera mànega en enforquillar en la segona porta. La pròxima cita per a l’equip femení serà demà a la Copa del Món d’eslàlom de Flachau, Àustria, per a Mireia Gutiérrez, i dos gegants FIS per a Carla Mijares a Lenk, Suïssa.
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT