PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Àlex Español i Cristian España, campions de les GSeries 2021

Pilots de MotoGP com Joan Mir, Fabio Quartararo o Aleix Espargaró van presenciar la cita i Àlex Rins hi va competir

Per El Periòdic

Imatge de les GSeries 2021.
Imatge de les GSeries 2021. | GSeries/FotoEsport

Les Crèdit Andorrà GSeries 2021 van tenir lloc aquest passat cap de setmana al Circuit d’Andorra-Pas de la Casa. Àlex Español, membre del programa de Joves Pilots de l’Automòbol Club d’Andorra (ACA), va sortir vencedor de la categoria de dues rodes motrius (2RM), mentre que Cristian España, pilot de la Federació Motociclista d’Andorra (FMA) es va imposar en la categoria Ice Gladiators.


La categoria 2RM, inicialment pensada per als que comencen, en aquesta ocasió va viure una magnífica lluita entre dos pilots andorrans. D’una banda, Lluis Sala, que feia 18 anys que no competia sobre la pista gelada del Pas de la Casa, i enfront, el jove pilot de 20 anys Àlex Español, que l’any passat va iniciar la seva trajectòria esportiva precisament en aquest escenari. Tot es va decidir en les últimes finals, en les quals tots dos pilots no van coincidir en la pista. Español va complir el seu objectiu, vencent in extremis la seva final, mentre que Sala va haver de conformar-se amb la segona plaça en la Final 2A i en la classificació absoluta de la cita. En la categoria Ice Gladiators, Cristian España va guanyar la màniga qualificativa i les dues finals disputades per davant d’un altre pilot mundialista, Tito Rabat, i del seu germà Xavi.


Malgrat les baixes temperatures que es van registrar en el Port d’Envalira durant les jornades prèvies, l’equip encarregat del manteniment de la pista va haver d’esforçar-se per a mantenir la mateixa en òptimes condicions. «És cert que la climatologia ens ha ajudat molt, no obstant això, el treball en el circuit, sobretot, durant les hores nocturnes, ha estat constant. L’abocament d’aigua, en el moment oportú i en la quantitat justa, per a mantenir la pista en excel·lents condicions era l’objectiu. En aquesta ocasió ho hem aconseguit i podríem afirmar que el treball ha estat el de sempre, però aquesta vegada el resultat s’ha fet visible», va subratllar Àlex Bercianos, director de les instal·lacions i organitzador de la prova. Bercianos també es mostrava satisfet pel desenvolupament de la competició en general:  «Crec que hem anat solucionant els problemes que s’han anat plantejant en un any tan especial». D’altra banda, cal destacar la participació d’Àlex Rins i Albert Arenas en la categoria side by side i la presència com a espectadors dels també pilots residents Joan Mir, Fabio Quartararo i Aleix Espargaró, a més de Dani Sordo.

PUBLICITAT
PUBLICITAT