PUBLICITAT

Nevada generalitzada a tot el país i totes les cotes

S'espera que continuïn les nevades febles fins al migdia

Per El Periòdic

S'espera que continuïn les nevades febles fins al migdia
S'espera que continuïn les nevades febles fins al migdia | Servei Meteorològic d\'Andorra

 

Tal com es preveia, la borrasca Filomena ja ha arribat a Andorra. Així, segons informa el Servei Meteorològic, la nevada ha afectat de manera uniforme a tot el país, arribant a totes les cotes. Fins a les 7 hores, s'han registrat gruixos de fins a sis centímetres a Sorteny, vuit a Perafita, i set a Caborreu, Fontverd i Setúria. S'espera que continuïn les nevades febles fins al migdia, amb la cota de neu que pujarà als 1.200 metres.

Posteriorment, el cel es mantindrà cobert i, a partir del vespre, tornarà la neu, també de manera feble, que sumarà entre un i tres centímetres de neu nova als fons de valls, cinc centímetres per sobre de 1.200 metres, set per sobre de 1.800, i deu als cims més alts.

Pel que fa a les temperatures per a la jornada d'aquest dissabte, es preveuen 4 graus a Andorra la Vella, 3 a 1.500 metres i -4 al Pas de la Casa. En aquest sentit, la isoterma zero graus se situarà a 1.400 metres al migdia.

Davant d'aquesta situació, el Servei de Mobilitat demana a la ciutadania precaució al volant i utilitzar els equipaments obligatoris. A més, es recomana consultar l'estat de les carreteres abans d'iniciar un viatge i sortir només si és imprescindible. En aquests moments, són obligatoris els equipaments especials a partir de la Massana i també a partir de Soldeu i cal circular a una velocitat que no superi els 60 quilòmetres per hora. També hi ha restriccions per als vehicles de més de 19 tones a l'RN22 d'accés a França.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT