PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

França descarta obrir les pistes d’esquí durant el mes de gener

El pròxim dia 20 es tornarà a prendre una decisió sobre la reobertura

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu de pistes franceses.
Imatge d’arxiu de pistes franceses. | AFP

Durant una compareixença el darrer dijous, el primer ministre gal, Jean Castex, va confirmar que els remuntadors de les estacions d’esquí romandran aturats. De fet, Castex va apuntar que «totes les activitats i l’equipament que ara és tancat es mantindrà així fins a finals de mes» i també va puntualitzar que una obertura «no seria realista» i que cal mirar més aviat a «mig febrer».
D’aquesta manera, el sector vinculat a la neu i la muntanya, haurà d’esperar fins a la pròxima compareixença al voltant de les mesures restrictives, prevista pel 20 de gener, per poder rebre notícies sobre una reobertura a principis de febrer.

Cal fer esment que, abans que el primer ministre, el secretari d’estat de Turisme ja va avançar el dia 6 que les estacions d’esquí romandrien «tancades parcialment», malgrat que en declaracions a l’agència AFP va assegurar que «el govern sap que el sector de la muntanya necessita visibilitat i estem compromesos a donar-los-hi el com més aviat millor». Així mateix, el portaveu del govern gal, Gabriel Attal, també havia declarat el mateix dia 6 que «la data del 7 de gener era un punt de trobada, però no com a data de reobertura».

PUBLICITAT
PUBLICITAT