PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El funcionariat reitera que cal més personal a l’Administració

Critiquen que es prioritzi contractar empreses privades i no treballadors

Per Judith Sáez

Imatge del departament de tràmits a l’interior de l’edifici administratiu del Govern..
Imatge del departament de tràmits a l’interior de l’edifici administratiu del Govern.. | Maricel Blanch

La majoria de departaments de l’Administració van coixos. Així ho segueixen manifestant els treballadors públics, que alerten que la situació causada per la pandèmia ha agreujat la seva situació en tant que s’està reubicant personal sense cobrir els seus llocs de feina inicials. Davant la problemàtica el president del Sindicat del Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag), Lluís Anguita, critica que l’Executiu opti per contractar empreses privades abans que funcionariat.

«En comptes de posar un sou més alt o contractar més gent, contracten empreses privades que treballen per l’Administració», va exposar el president a EL PERIÒDIC, tot preguntant: «hi ha diners per pagar a una empresa privada que paga 2.500 euros al mes per persona, però no hi ha diners per contractar personal en un servei que ja existeix? És il·lògic». Un dels departaments més afectats per aquesta qüestió és l’informàtic, explicava Anguita, ja que molts dels treballadors públics acaben optant per oferir els seus serveis a privats perquè el sou és més elevat. A més, també va ressaltar que això s’ha accentuat amb l’arribada de la Covid-19, mentre que des del Sipaag reiteren que «una administració pública no es pot privatitzar».

I és que, per exemple, el fet que alguns funcionaris hagin estat derivats a l’oficina Covid-19 ha causat que els seus llocs de treball hagin quedat buits. «Està passant amb molts departaments que s’estan quedant coixos perquè s’estan emportant a gent», va ressaltar Anguita. En aquest sentit, va assegurar que el funcionariat es va mostrar disposat a treballar i seguir les directrius del Govern per fer front a la crisi sanitària des del principi, «sigui o no sigui el nostre lloc de treball». No obstant això, etziba que des del Govern «no es poden començar a amagar ara darrere de la Covid-19 per fer contractacions fora de la llei».

En relació amb el procés de digitalització de Funció Pública, el president critica les inversions realitzades i dubta que s’implementi segons el previst. El motiu és que «de moment són eines que encara no tenim i hi ha molts tràmits que s’han de seguir fent presencialment», deia. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT