Vargas, 21è al supergegant FIS i Esteve, 22è a la general del Tour

Els corredors EEBE Ferrari, Torres i Fernández milloren els resultats del dijous

Pista de Chatel.
Pista de Chatel. | FAE

Matías Vargas i els joves corredors de l’equip EEBE, Robert Ferrari, Lluís Torres i Marc Fernández competien ahir a Chatel, França, al segon supergegant FIS. Vargas va finalitzar en la 21a posició, amb un crono de 1.03.13, a 1.30 del vencedor, el francès Victor Schuller, que es va imposar amb 1.01.83. Ferrari ahir va estar 89è, amb 1.06.24, a 4.41 del guanyador, mentre que Fernández va acabar 92è a 4.68 i Torres va finalitzar 94è a 4.48.

L’entrenador que va acompanyar els quatre esportistes, Xoque Bellsolà, va destacar «el bon comportament de tots» i va afegir que «A tots els serveix els punts que han fet, excepte a Robert, que avui no n’agafarà. Ara es tracta de sumar quilòmetres i si poden anar agafant punts, està bé. Demà ens quedem a entrenar aquí a la mateixa pista, i després marxarem a Santa Caterina, on tenim previst continuar fent curses de velocitat amb Robert, Lluís i Marc, i Mati».

D’altra banda, Irineu Esteve va participar ahir en la sisena etapa del Tour d’Ski que canviava de seu i debutava a Val di Fiemme, Itàlia, amb la cursa dels 15 quilòmetres mass start en clàssic. Irineu Esteve va estar 33è en la cursa. Així doncs, ara és 22è en la general del Tour, al qual li queden dos dies de competició a la mateixa estació. Esteve va arribar a meta en la 33a posició amb un crono de 43.13,7, a 1.40,0 del guanyador, que va estar una vegada més el rus Alexander Bolshunov, amb un temps de 41.33,7. L’andorrà va sortir a per totes, fins i tot en la part de davant amb els millors, però ahir l’equip no va encertar amb els esquís i Esteve va anar perdent ritme en les baixades, la qual cosa el va anar relegant en la classificació. «Irineu ha corregut molt bé, el que passa és que hem tingut problemes amb els esquís . Eren molt lents i és una pena perquè ha sortit molt decidit, però ja en la primera baixada, en l’estadi, ja hem vist que érem lents. Quan tens un esquí que no està al nivell de la mitja, en Copa del Món és impossible fer resultat», va explicar el tècnic Joan Erola.