PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc vol començar aquesta «nova fase» competitiva amb triomf

El conjunt del Principat recupera efectius importants com Tyson Pérez i afronta el matx havent pogut entrenar

Per Vicente Pallarés

Els jugadors del MoraBanc, units abans d’un partit.
Els jugadors del MoraBanc, units abans d’un partit. | MARTÍN IMATGE / BCA

El MoraBanc arriba a Fuenlabrada comptant els últims partits per derrotes, però des del conjunt tricolor es creu que ha arribat l’hora de sumar un nou triomf a la Lliga Endesa. I és que les condiciones acompanyen tenint en compte la recuperació d’efectius importants com Tyson Pérez i els dies de descans dels quals han pogut gaudir els jugadors gràcies a l’ajornament del matx contra l’Obradoiro el passat dimecres. «És un partit molt important per nosaltres perquè, després de tot un mes en una guerra constant amb els partits i les lesions, anem recuperant jugadors i aquest serà el primer partit d’una nova fase molt important que és recuperar el to i la regularitat com a equip», va manifestar el membre del cos tècnic d’Ibon Navarro, Paco Vázquez. Nacho Llovet va mostrar el seu acord amb el preparador: «És la primera vegada en un mes que hem sigut pràcticament tot l’equip i hem pogut entrenar durant tres o quatre dies i això ens anirà bé perquè hem pogut reprendre forces, entrenar aspectes que podíem millorar i guanyar una mica de frescor. Després, els partits s’han de jugar, però l’afrontem amb moltes ganes». 


El jugador català també creu que s’inicia una «nova fase», com va dir Vázquez, a partir d’aquest enfrontament: «Crec que sí. Acabem la marató. Tornem al ritme normal i, per descomptat, volem començar aquesta nova fase guanyant» i va afegir sobre la importància de les sessions preparatòries que «ens feia falta entrenar per a corregir aspectes i si a algun jugador no li sortia alguna cosa, entrenar també aquests detalls o l’encert en els tirs. El fet d’estar tots ens dona la possibilitat de rotar». El tècnic eivissenc va valorar de forma molt positiva la tornada de les baixes al grup. De fet, tots els jugadors, excepte Moussa Diagne, estan disponibles: «Amb satisfacció, alegria i una mica de tranquil·litat perquè a poc a poc recuperem peces i això és molt important per l’equip, que ha de tenir una regularitat. Quan un jugador porta temps sense jugar li costa agafar-la». Amb l’equip preparat pel que fa a jugadors i entrenaments completats, cal pensar en què s’ha de millorar respecte als últims partits de cara a futurs compromisos, més concretament, al que tindrà lloc avui a la localitat madrilenya. Llovet creu que les claus del partit «passen per nosaltres», específicament, «per controlar les nostres coses, per recuperar el nostre joc, per fer un partit defensiu excel·lent com vam fer el dia del Madrid, que al final van haver de tirar de talent individual per tancar el partit perquè no podien, i per les claus de contraatac, rebot i defensa que ens identifiquen», ja que «ells tenen jugadors amb molt talent que haurem de tenir controlats i també són un equip molt físic».


Vázquez va explicar sobre la ratxa negativa que travessava l’equip, que «l’encert és una cosa que no depèn del que entrenes o no. És evident que en molts partits no hem tingut encert, però crec que hem estat bé al darrere, amb una defensa més efectiva o menys, però posant l’accent en el nostre joc. En atac, els tirs entraran perquè tenim la qualitat per fer-ho. El treball que fem és bo i vindran coses que ens faran guanyar partits» i creu que el Fuenlabrada «és un equip complicat ara mateix.  Lluiten molts partits, juguen amb molta agressivitat i ara han agafat peces noves. No sabem quants d’ells jugaran ni en quina situació estaran. El Fernando Martín és un camp difícil, encara que no hi hagi públic, perquè és casa seva i no se senten còmodes».


No obstant la necessitat de guanyar com més aviat millor, Llovet va fer una crida a la calma: «Ningú creu que hagi sigut una hecatombe. Hem competit la gran majoria de partits, malgrat la marató, les lesions, el cansament i que el 80% dels partits els hem jugat fora amb viatges molt durs. Ens ha faltat aquesta frescor pels últims quarts on potser s’han marcat les diferències. S’ha fet bona feina i ha faltat una miqueta per rematar algun partit. Ara, aquesta miqueta la recuperarem».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT