PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els restaurants guanyen una hora d’atenció al migdia

El servei de dinar passa avui a ser de les 11.30 a les 16.00 hores

Per El Periòdic

Una terrassa de bar.
Una terrassa de bar. | EL PERIÒDIC

El servei a taula per dinar dels establiments de restauració guanya una hora. Així ho va indicar el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) publicat ahir, dimecres 6 de gener, que incorporava un decret que modifica la restricció d’horari. D’aquesta manera, a partir d’avui, que és quan ha entrat en vigor la modificació, el servei a taula als restaurants seguirà estant limitat a dues franges horàries, però el del dinar passa a ser entre les 11.30 i les 16.00 hores, i el del sopar es manté de les 19.00 a les 00.00 hores. 

La resta del dia l’activitat d’aquest sector econòmic queda limitada a la venda de productes per emportar. Excepcionalment, en el cas dels hotels i altres allotjaments turístics, es permetrà el servei d’esmorzar a taula exclusivament per als clients que hi pernoctin. 

D’aquesta manera, es pot entendre que es tracta d’una mesura que busca adaptar-se als clients francesos, ja que són els únics que ara mateix poden arribar a Andorra, i que solen optar per fer l’àpat corresponent al dinar més d’hora que els andorrans. A més, cal tenir en compte el toc de queda, avançat a les 18.00 hores en algunes regions, fet que facilitarà també l’arribada de visitants de dia.

D’altra banda, cal assenyalar que el nombre màxim de persones que es poden agrupar per taula als establiments de restauració és de dues, llevat que es tracti d’un nucli convivent superior. El nombre de persones es pot incrementar a un màxim de quatre a les terrasses a l’aire lliure i a l’interior dels locals durant els dinars i sopars, en la franja horària anteriorment esmentada.  

PUBLICITAT
PUBLICITAT