PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Europa autoritza l’ús de la vacuna de Moderna

Aquest és el vaccí que França ha de facilitar a Andorra, segons l’acord

Per El Periòdic

| Reuters

L’Agència Europea del Medicament (EMA) va donar ahir llum verda a l’ús i comercialització a la Unió Europea (UE) de la vacuna desenvolupada per la famacèutica estatunidenca Moderna. La UE va adquirir un total de 160 milions de dosis que ara podran ser distribuides pels 27 estats membres. Un repartiment que, previsiblement, arrencarà la setmana vinent.

A través d’un comunicat, la directora executiva de l’EMA, Emer Cooke, va exposar que el nou vaccí permet a la UE disposar d’una «altra eina per superar l’emergència actual» i «és un testimoni dels esforços i el compromís de tots els involucrats» per assegurar «la protecció del públic europeu».

I és que, l’aprovació arriba en un moment molt delicat arreu d’Europa epidemiològicament, on la majoria de països ha hagut d’endurir les restriccions per mirar de frenar l’expansió del virus.

Així, sumada a les unitats de la vacuna de Pfizer, que va ser aprovada el 21 de desembre i ja s’aplica als diferents paísos, la UE es garanteix un total de 460 milions de dosis.

L’aprovació de la vacuna de Moderna també suposa un nou lot de vacunes per al Principat, ja que aquestes són les que han d’arribar per part de França, segons l’acord entre les autoritats andorranes i franceses.

PUBLICITAT
PUBLICITAT