PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’FC Andorra cau en un partit vital per a les seves aspiracions lligueres

La dolorosa derrota al Municipal Sagnier allunya l’equip tricolor de la zona noble de la taula classificatòria

Per Vicente Pallarés

Rubén Bover amb la pilota durant el partit contra l’AE Prat.
Rubén Bover amb la pilota durant el partit contra l’AE Prat. | @FCANDORRA

L’FC Andorra i L’AE Prat afrontaven un partit vital per a les aspiracions d’ambdós equips. Els catalans volien deixar enrere l’última plaça de la classificació i els andorrans cercaven olorar de prop els llocs privilegiats de la taula. El conjunt local es va imposar amb un solitari gol de penal, obra de Sergio Montero, a l’inici de la segona meitat i, malgrat que l’Andorra va ser molt superior pel que fa a possessió i ocasions, però el bon joc i les ganes no van ser suficients per doblegar un equip que va lluitar amb les seves armes i va gestionar a la perfecció els temps durant els últims minuts, quan el conjunt del Principat més necessitava el gol i es trobava bolcat a dalt.


Nacho Castro va tornar a apostar per Nico Ratti sota pals, que va completar una bona actuació, com també ho va fer el porter local, Craviotto, que va suposar un malson pels atacants tricolors. L’AE Prat començava avisant del seu perill amb un tir de Domi Berlanga, l’extrem dret del conjunt local, que va estar molt actiu en les transicions i va crear molt perill pel seu costat. Els primers minuts del matx van tenir un ritme molt alt. El Prat li estava jugant de tu a tu a l’Andorra, com ja acostuma a fer contra els equips grans, i es mostrava molt agressiu en defensa, fent faltes tàctiques en camp contrari per tal de frustrar les opcions tricolors amb pilota. No obstant això, els homes dirigits per Nacho Castro no van tardar en fer-se amb el control i domini de l’enfrontament, tot i tractar-se d’un camp de dimensions reduïdes, contrari als interessos d’un equip caracteritzat pel bon tracte de la pilota i que va ajuntar ahir tres homes de gran qualitat com a migcampistes.


La primera ocasió clara dels andorrans va ser una rematada de cap de Víctor Casadesús que es va marxar per sobre del travesser després d’una centrada de Borja des de l’esquerra. Més tard, passava el mateix des de la dreta. En aquest cas, la centrada va sortir de les botes de Pau Martínez i la rematada de Casadesús va fregar el pal. Mentrestant, el Prat intentava sorprendre amb pilotades llargues buscant Pablo Ufano, però sense èxit. Abans del descans, Casadesús va gaudir de la millor oportunitat, o almenys la més maca, del partit, quan va estrellar la pilota en el pal amb una volea espectacular, però l’acció va quedar invalidada per fora de joc. 


Després de la reanudació, es va produir el penal i el gol local. En aquest moment, els del Principat van fer un pas endavant i van intensificar la pressió en zones altes, obligant a rebutjar la pilota al rival i fent-se de nou amb la possessió. Però el Prat no estava del tot incòmode defensant el resultat i semblava que l’Andorra dominava el partit, però els locals controlaven l’aspecte psicològic. Els primers canvis del tècnic tricolor van ser Hevel i Carlos Martínez per tal d’avançar línies amb la pilota i tenir un altre home de referència dins l’àrea. Després, van entrar Marc Aguado, Martí Vilà i Serrano. Malgrat els canvis i el control del joc, els minuts anaven passant i el marcador no es movia. Iker Goujón i Hevel van gaudir d’una doble ocasió, la més clara amb diferència de la segona part, però l’acció va acabar en córner. Quan faltaven 15 minuts més l’afegit, Martí Vilà es va plantar dins l’àrea després d’una jugada combinativa, però la passada de la mort no va arribar al seu destinatari. Aquesta ocasió va donar confiança a l’equip, que va començar a insistir més, sabent també que jugava a contrarellotge. El Prat tancava files enrere i intentava treure faltes per a frenar el ritme del partit. L’última ocasió rellevant per part del conjunt dirigit per Nacho Castro va sortir de les botes de Bover, que va fer una internada i el seu tir creuat va sortir fora. Els locals tenien la situació controlada i els cinc minuts d’afegit per les pèrdues de temps no van ser suficients per a un Andorra frustrat que ho va intentar de  totes les maneres.

 

Nacho Castro: «Ha faltat precisió i així és molt difícil»

 

El tècnic Nacho Castro va fer declaracions després del partit i una de les seves cites defineix el partit a la perfecció: «Ens ha faltat precisió al tram final del camp. Sense ella és molt difícil poder materialitzar les oportunitats en atac». El conjunt tricolor va ser el clar dominador del partit, però no va saber materialitzar la gran quantitat d’ocasions que va tenir i que podrien haver canviat radicalment el guió de l’enfrontament al Municipal Sagnier.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT