PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els Reis de l’Orient reparteixen il·lusió pels carrers d’Andorra

Ni el fred ni les restriccions frenen les ganes dels més menuts de veure en directe a ses majestats

Per Lídia López

Arribada dels Reis a cavall a la Massana.
Arribada dels Reis a cavall a la Massana. | Comú de la Massana / Eduard Comellas

Arriba la recta final de les festes de Nadal amb un dels dies més especials de l’any pels més menuts. Es tracta del dia de les cavalcades de Reis, el preludi d’una nit màgica que dona pas a un despertar de regals.

A Canillo, una carrossa llustrosa va portar als Reis de l’Orient per diverses poblacions de la parròquia. Després de rebre la clau mestra que obre totes les cases canillenques de la mà del cònsol major, Francesc Camp, ses majestats van arrencar un recorregut des de Bordes d’Envalira a partir de les 17.00 hores. Així, es van deixar veure al Tarter, Sant Pere, Ransol, l’Aldosa, Canillo, Prats i el poble de Meritxell. A més, per tots aquells que no els poguessin veure en directe, també ho van poder seguir per streaming a través del Facebook del Comú de Canillo.

A Encamp, i des de la plaça dels Arínsols, ses majestats van sortir a saludar des del balcó de la casa comuna al nombrós grup de persones que els esperava amb impaciència, als volts de les 19.00 hores. A més, tal com va explicar la cònsol major, Laura Mas, a l’ANA, es va dissenyar un circuit d’entrada i sortida a la plaça dels Arínsols per garantir al màxim que es guardava la distància de seguretat. La vetllada també va comptar amb l’acompanyament musical del quintet Agustin Burriel Swing.

A Ordino, es va dur a terme una desfilada des de les 17.00 hores, passant pel Serrat, Llorts, Arans i urbanització les Ribes, la Cortinada i la urbanització les Massanelles i el Vilar, Ansalonga, Sornàs i Ordino.

A la Massana, Melcior, Gaspar i Baltasar van arribar a la plaça de les Fontetes a les 17.00 hores i a lloms de tres cavalls, on els infants massanencs els esperaven per saludar-los. A més, el comú va organitzar algunes accions d’entreteniment per alleugerir l’espera als menuts i als seus pares i mares, i també va col·locar un total de 200 cadires al llarg de la plaça per vetllar pel manteniment de les distàncies entre els presents al lloc.

A Andorra la Vella, els Reis van fer un llarg recorregut per tots els barris de la capital per tal que pràcticament tots els nens de la parròquia els poguessin saludar des del balcó o les finestres de casa. Uns nens que, en lloc de caramels, enguany van rebre una carta molt especial amb una invitació per gaudir de franc d’una de les atraccions del Parc de Nadal, instal·lat a la zona de l’antiga caserna de Bombers fins a finals de mes. Concretament, la corporació ha fet arribar aquest obsequi a més de 2.000 infants, d’1 a 12 anys.

A Sant Julià de Lòria, ses majestats van rebre atentament molts infants de la parròquia en un envelat instal·lat especialment per ells a la plaça de la Germandat, després que la corporació optés per anul·lar enguany la tradicional passada pels carrers de la parròquia. A més, els Reis també van fer arribar un missatge a través del Facebook del comú a tots els nens i nenes que no els haguessin pogut anar a saludar.

Finalment, a Escaldes-Engordany, els Reis van passar pràcticament tot el dia al Prat del Roure rebent als escaldencs més joves. I finalment, als volts de les 19.00 hores, van fer un recorregut per diferents carrers de la parròquia. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT