PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Augmenta la pressió a l’UCI amb un ingressat ventilat més

Els nous positius detectats les darreres 24 hores són un total de 59

Per El Periòdic

Gent passeja amb mascareta.
Gent passeja amb mascareta. | El Periòdic

L’Hospital Nostra Senyora de Meritxell va haver d’intubar a una segona persona ahir pel coronavirus. Així es desprèn de l’actualització de dades epidemiològiques publicades ahir pel Govern, on també s’indicava que les darreres 24 hores, s’havien detectat una seixantena de casos nous al Principat –concretament, es van confirmar 59 positivitats noves–.

D’aquesta manera, el total de persones detectades a Andorra des del darrer mes de març era ahir de 8.308, de les quals 7.451 corresponien a la segona onada de la pandèmia. Així mateix, també havien anat en augment el nombre de casos actius, fins a les 639 persones, 22 més que el dilluns.

Entre aquests casos actius, els ingressats a l’hospital seguien sent un total de 23, si bé s’havia reduït en un pacient els interns a la planta d’hospitalització, amb 18 persones, i havia augmentat a cinc pacients l’UCI, passant també d’una a dues persones les que requerien ventilació mecànica.

D’altra banda, a l’àrea Covid del centre sociosanitari del Cedre, es mantenia la xifra de 9 ingressats provinents del brot originat al centre Salita.

Finalment, els decessos se seguien comptabilitzant a 84 persones; les altes corresponien a un total de 7.585 persones, suposant un augment en 37 recuperacions respecte de la jornada anterior; i pel que fa a l’afectació sobre la població escolar, el període vacacional de Nadal havia influït en el descens progressiu de la incidència fins al punt que no hi havia cap aula sota vigilància activa, ni total ni parcial, i les controlades de forma passiva eren 13. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT