Un lluitador MoraBanc no pot frenar el show d’Alberto Abalde

El conjunt tricolor no li perd la cara al partit, malgrat el cansament dels jugadors, i complica les coses al líder

Per Vicente Pallarés

Tunde celebra una de les seves cistelles contra el Reial Madrid.
Tunde celebra una de les seves cistelles contra el Reial Madrid. | ACB PHOTO / A. MARTÍN

El MoraBanc va caure a casa contra el Reial Madrid (69-75), que arribava al Principat després d’haver guanyat 10 dels últims 11 compromisos, mentre que el conjunt tricolor havia patit vuit derrotes en els últims nou partits. Els homes d’Ibon Navarro van lluitar fins al final i no li van perdre la cara al partit, però un espectacular Alberto Abalde va oferir una exhibició de bàsquet al Poliesportiu en el que va ser el millor partit de la seva carrera a l’ACB pel que fa a les estadístiques, amb 24 punts i 27 de valoració. Durant l’inici del partit, el MoraBanc semblava arrossegar el cansament de l’últim partit, però a partir del segon quart l’equip va mostrar una cara totalment diferent amb Tunde fent molta feina en el joc interior i deixant clar al seu nou company, Parakhouski, que va sortir com a titular, que haurà de treballar de valent per a convertir-se en el pívot de referència. L’africà va anotar 13 punts i va obtenir un 22 de valoració.

Abalde va anotar set dels primers nou punts de l’equip blanc i més tard va fer dos triples. Tot plegat va permetre als homes de Pablo Laso finalitzar el primer quart amb sis punts d’avantatge (17-23), malgrat les bones intencions dels andorrans, que no trobaven espais en les transicions i acabaven jugant molt estàtic amb una clara superioritat visitant en el cinc contra cinc, per la qual cosa Ibon Navarro demanava a Senglin ser més directe en el joc d’atac. Durant l’inici del segon quart, el guió va canviar per cortesia de Tunde, que va anotar els primers vuit punts tricolors i posava les taules en el marcador per primer cop en el partit (25-25). A més, la defensa local era molt forta i els madrilenys van tardar gairebé cinc minuts en anotar la primera cistella d’aquest període. El 15-14 del parcial, que es va repetir en el tercer quart, demostra el bon treball defensiu del MoraBanc i el seu desencert en el tir, tot i ser superior en el rebot ofensiu. El conjunt del Principat marxava al descans cinc punts per sota (32-37), però amb millors sensacions i llicència per somiar amb un nou triomf davant el Madrid, com ja va passar a la bombolla de la fase final de València fa mig any.

El tercer quart va començar amb Abalde endollat, que semblava que jugava al pati de l’escola, anotant triples amb una sorprenent tranquil·litat. En canvi, els tirs de tres del MoraBanc no funcionaven i la defensa del Madrid se centrava en frenar el joc interior, capitanejat per Tunde. Els tricolors només van anotar 10 triples en 28 intents, és a dir, un 35%. Laprovittola va deixar una de les assistències de la temporada i Garuba la va aprofitar molt sol sota la cistella (34-42). El Madrid es posava a +8, la màxima diferència fins aquell moment, que es va reduir immediatament amb un bon contracop de Jelínek i un triple de Bandja Sy, que en va anotar dos durant el partit, tot i no ser una de les seves especialitats (39-42). El tercer quart va acabar amb 47-51 en l’electrònic, un marcador que podria haver estat més ajustat si no fos per l’últim triple de Taylor. El MoraBanc va començar els últims 10 minuts amb dos triples, obra de Hannah i Jelínek, però els visitants van respondre de seguida amb dos més gràcies a Thompkins i Couseur. Els de Pablo Laso van assolir diversos avantatges considerables de vuit, nou, 10 i 12 punts i les opcions del MoraBanc anaven diluint-se tot i que la lluita no s’aturava. un tir de tres d’Oriol Paulí al ferro, a falta de cinc segons i 69-75 en el marcador, va certificar la derrota i el partit va acabar amb aquest resultat. El conjunt del Principat va patir d’aquesta manera una nova derrota que elimina les opcions de jugar la Copa.

Ibon Navarro: «Hem deixat entrar Abalde al partit»

El tècnic del MoraBanc, Ibon Navarro, va fer la seva valoració després del partit contra el Reial Madrid. «No m’ha agradat molt la defensa durant el primer quart amb Abalde. Crec que l’hem deixat entrar al partit molt fàcil. És un jugador amb molta qualitat que, a més, sabem que sempre està molt encertat contra nosaltres. Els 15 punts que ha anotat durant el primer quart li han donat molta confiança pel partit», va manifestar l’entrenador sobre l’exhibició de l’MVP del partit. «Després, hem ajustat una mica i hem estat capaços de controlar Tavares millor que ho vam fer amb Fall (contra Bascònia). En general, tots els jugadors han mostrat un bon nivell defensiu quant a concentració», va afegir Ibon sobre l’engranatge defensiu tricolor. El preparador espanyol també va  parlar sobre la fatiga a causa d’aquesta marató de partits que està vivint el conjunt del Principat: «Es va acumulant el cansament i l’esforç i tot això fa que arribis al final amb menys opcions de guanyar». Tanmateix, va subratllar que «ara el més important és que l’equip continuï creient en les coses que fem bé, que en són moltes, i esperar que acabi aquest mes per a preparar-nos millor i descansar una mica».