PUBLICITAT

L’oposició creu que l’actuació al Palau de Gel genera desconfiança

La propietat de les instal·lacions reclama que es pagui un arrendament mensual de 25.000 euros durant deu anys

Per El Periòdic

La pista de patinatge del Palau de Gel.
La pista de patinatge del Palau de Gel. | Visitandorra.com

Segons va fer saber el conseller d’Objectiu Comú del Comú de Canillo, Albert Torres, a EL PERIÒDIC, el partit qualifica la gestió que s’està fent sobre el Palau de Gel com a «molt lamentable. Pensem que el fet que una Administració es posi en una situació d’aquest tipus genera desconfiança. El comú té moltes coses llogades a propietaris i actualment, aquests es deuen plantejar què passarà el dia que se’ls acabin els contractes de terrenys, instal·lacions, parcs infantils, etc.». 

Torres va fer aquestes declaracions tenint en compte que tot i que el passat 31 de desembre del 2020 va expirar el contracte de lloguer dels terrenys sobre els quals s’aixeca el Palau de Gel, dels quals la família Roig n’és propietària, el comú de la parròquia no ha entregat les claus i les instal·lacions segueixen obertes i en funcionament: «El comú, amb el fet de no haver donat les claus, no haver negociat i no haver formalitzat un acord previ per donar-se més temps per negociar, han desenvolupat una actuació que no em representa i que crec que no representa a la majoria dels ciutadans».

Durant l’última sessió de Consell de Comú, el cònsol major de la parròquia, Francesc Camp, va anunciar que l’equip de govern va posar sobre la taula una oferta de compra dels terrenys que s’havia de resoldre abans que acabés l’últim dia de l’any 2020. Tot i que Camp no va desvetllar l’import de compra proposat per l’administració comunal, va reconèixer que «vuit o nou milions d’euros és un preu que posaria molt en tensió el sostre d’endeutament del comú» durant aquest any i el vinent que ja presenten complexitat a causa de la crisi sanitària de la Covid-19. També va desestimar que la possibilitat que s’havia plantejat a alguns mitjans de comunicació de pagar entre 14 o 15 milions d’euros per les instal·lacions «seria massa per l’endeutament» que ja acumula el comú. També va especificar que amb aquestes xifres, el representant de la parròquia no es refereix al preu del terreny sinó al de la cessió: «És el doble del preu del mercat. No serà mai aquest preu ni de bon tros». 

Per altra banda, Torres va reiterar que se’ls ha mantingut al marge de les negociacions amb la propietat i que «no ens han donat cap mena d’informació relacionada amb el Palau de Gel. No sabem res sobre com estan les negociacions últimament» però va realçar que «el nostre posicionament és molt clar. Ara per ara, el Palau de Gel només té una sortida que és comprar-lo al preu que el mateix val. No es pot comprar un Porche pel preu d’un Fiat Panda».  

Pel que es refereix al posicionament de la propietat, el passat 15 de desembre del 2020 van enviar una carta al cònsol major de la parròquia on lamentaven la falta d’acord entre les dues parts i on proposaven que l’administració comunal formalitzés un arrendament mensual de 25.000 euros pel terreny i l’edifici en un termini de 10 anys. L’equip de govern, però, va mantenir la posició que l’arrendament no superés els 100.000 euros anyals; és a dir, els 8.333 euros mensuals. També van lamentar que la proposta d’adquisició que va formalitzar el comú  era de vuit milions d’euros tenint en compte que a mitjans del 2019 els mateixos van fer un  estudi de les finques de Casa Roig que va determinar que el valor de la parcel·la, considerant que es tractava d’un terreny d’interès per l’Administració, era de més de 16.000 euros.

Mobilització ciutadana

Tal com indiquen les últimes informacions, la ciutadania s’ha organitzat per tal de protestar pel possible tancament imminent de les instal·lacions del Palau de Gel. A través de les xarxes socials, últimament s’ha convocat una cadena humana que es preveu pel pròxim dijous, 7 de gener a la tarda davant del Palau de Gel. Pel desenvolupament de l’acte, tenint en compte la situació sanitària del país, els organitzadors demanen als participants que respectin les mesures de seguretat mantenint, així, la distància d’1,5 metres entre persones i fent ús en tot moment de les mascaretes, i proposen encendre la llanterna del mòbil «per dir la teva». Aquesta iniciativa se suma a una de prèvia que anava en el mateix sentit i que consisteix en una recollida de signatures a través d’una plataforma digital en línia. En la mateixa línia, Torres va confirmar que té constància que alguns dels establiments de restauració de la parròquia estan efectuant, també, una recollida de firmes per reclamar que no es tanquin les instal·lacions.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT