PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les cavalcades s’adapten a les mesures sanitàries vigents

Actes senzills i rebudes controlades, els formats d’enguany

Per Lídia López

Un moment de la cavalcada de fa un any a Andorra la Vella.
Un moment de la cavalcada de fa un any a Andorra la Vella. | Comú d\'Andorra la Vella / Tony Lara

Ni llançament de caramels, ni abraçades amb els patges reials, ni molt menys aglomeracions. La jornada prèvia a la màgia dels Reis de l’Orient tindrà enguany un to diferent a causa de la pandèmia de la Covid-19. Així i tot, els comuns s’han sabut adaptar per salvar un dels dies més especials de l’any pels infants, tot complint les mesures establertes pel Ministeri de Salut.

CANILLO
Cavalcada també en ‘streaming’

El comú ha reinventat els actes nadalencs, però manté una cavalcada amb una carrossa per la parròquia. El circuit arrencarà a les 17.00 hores a Bordes d’Envalira, on el cònsol major, Francesc Camp, entregarà als Reis la clau que obre totes les cases canillenques. La desfilada seguirà per la CG-2 fins al Tarter, Sant Pere, Ransol, l’Aldosa, Canillo, Prats i fins al poble de Meritxell, on finalitzarà la cavalcada. Una cavalcada que també es retransmetrà via ‘streaming’ per la pàgina de Facebook del Comú de Canillo.

Així mateix, la corporació va anunciar que l’esdeveniment comptarà amb un seguit de restriccions i vigilància per prevenir la transmissió del virus. 

ENCAMP
Recepció als Arínsols i rua al Pas de la Casa

La corporació ha optat per transformar la cavalcada d’Encamp en una recepció de ses majestats a la plaça dels Arínsols a les 19.00 hores, on també s’entregarà xocolata calenta i caramels als assistents. En canvi, sí que es durà a terme una rua al Pas de la Casa a partir de les 18.00 hores, i on s’anima als veïns que saludin als Reis des dels balcons de casa.

Ambdós actes s’acompanyaran també de música en directe, i en concret de nadales, amb Men in Swing a la plaça de l’Església al Pas de la Casa, i amb Agustin Burriel Swing Quintet a Encamp. 

ORDINO
Desfilada per les poblacions

El comú ha optat per dissenyar una desfilada excepcional per la Covid-19, amb un recorregut per la parròquia a partir de les 17.00 hores i que es preveu que s’allargui fins a les 20.30 hores. Les poblacions que visitaran ses majestats seran el Serrat, Llorts, Arans i urbanització les Ribes, la Cortinada i la urbanització les Massanelles i el Vilar, Ansalonga, Sornàs i finalment Ordino, on es realitzarà un petit recorregut pels seus carrers. 

Els infants de la parròquia encara podran gaudir de dos actes més organitzats pel comú abans de cloure les festes nadalenques. Es tracta de la lectura dramatitzada d’El Museu de l’Elefant el dia 7, i l’espectacle Dels gestos perduts i els sons oblidats els dies 9 i 10 de gener.

LA MASSANA
Arribada a cavall a les Fontetes

La corporació ha tornat a apostar per una arribada dels Reis de l’Orient a la parròquia, com sempre, a lloms de cavall. Si bé, enguany no hi haurà un recorregut previ pels carrers de la població, sinó que faran una entrada directa a la plaça de les Fontetes. Allà, hi haurà muntat un escenari amb prop de 200 cadires repartides per la plaça, on estaran esperant els infants. Seguidament, els nens i nenes aniran pujant d’un amb un –o per grups familiars- a saludar els Reis. 

Així mateix, per amenitzar l’espera, el comú també ha previst accions d’animació perquè passin una estona divertida. Tot plegat, arrencarà a les 17.00 hores.

ANDORRA LA VELLA
Els Reis es mouran per tots els barris

La corporació ha preparat una desfilada amb una sola carrossa que transportarà als tres Reis arreu de la parròquia, mitjançant un recorregut de 25 quilòmetres de distància. D’aquesta manera, a partir de les 16.30 hores donarà el tret de sortida el passeig a la plaça Guillemó, i que circularà per tota la parròquia acabant al mateix indret. El recorregut complet es pot consultar al web  andorralavella.ad/nadal.

D’aquesta manera, la idea és que els veïns vegin passar ses majestats des del balcó de casa o des del carrer on resideixen per evitar aglomeracions. 

SANT JULIÀ DE LÒRIA
Atenció a la plaça de la Germandat

El comú va decidir anul·lar la tradicional cavalcada. No obstant això, per tal de rebre als lauredians més joves, s’ha establert una atenció via sol·licitud prèvia a la plaça de la Germandat mitjançant l’aplicació de missatgeria WhatsApp al número 325-224 o bé enviant un correu a l’adreça [email protected].

Aquesta acció és similar a la que ja es va impulsar el passat 24 de desembre amb motiu de l’arribada aleshores del Pare Noel amb els seus follets a la casa comuna de Sant Julià.

ESCALDES-ENGORDANY
Rebuda dels infants al Prat del Roure

La Unió Pro Turisme s’ha encarregat de citar a ses majestats al Prat del Roure durant pràcticament tot el dia, de les 10.00 a les 14.00 i de les 16.30 a les 18.00 hores. Així, les famílies que els vulguin visitar han de reservar hora de forma prèvia i mitjançant la web https://unioproturisme.com/entrada-reis-mags/. 

Com a Sant Julià de Lòria, el Pare Noel també va atendre als infants escaldencs el darrer 24 de desembre amb un sistema que segons el president de l’entitat, Jaume Ambor, «va funcionar molt bé» i va aconseguir el propòsit d’evitar les aglomeracions. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT